Țara în care poți zbura fără a fi necesar testul COVID-19 negativ

Călătorii care trec prin Turcia cu avionul nu mai au nevoie de test negativ Covid. Testul negativ rămâne în vigoare pentru cei care ajung în Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă. Dacă nu au testul, aceștia stau în carantină zece zile.

Author: Andreea Bolocan vineri 01 ianuarie 2021 , 19:31

cei care calatoresc in turcia nu mai au nevoie de test covid negativ test coronavirus
Țara în care poți zbura fără a fi necesar testul COVID-19 negativ[Sursa foto: https://jurnaluldeafaceri.ro/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că autoritățile turce au transmis noi informații referitoare la regimul condițiilor de călătorie în acest stat.

Turiștii care călătoresc cu avionul în Turcia nu vor mai avea nevoie de testul COVID negativ

Astfel, începând cu data de 31 decembrie a.c., toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor tranzita teritoriul Turcia pe cale aeriană sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii.

Citeste si: Noua variantă de SARS-CoV-2, descoperită în China, „potenţială ameninţare pentru prevenirea şi controlul Covid-19”

Cei care tranzitează Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă au nevoie de testul COVID negativ

Persoanele care tranzitează Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă trebuie să prezinte, în continuare, autorităților vamale turce, la intrarea în țară, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Turcia.

Citeste si: O altă țară din Europa închide granițele pentru români din cauza pandemiei

Călătorii care nu pot prezenta rezultatul testului, conform solicitării adresate de către autoritățile turce, pot intra în Turcia dar trebuie să stea în carantină 10 zile, la adresa de cazare declarată (locuință, hotel etc.).

Persoanele care nu au un loc de cazare unde să poată efectua perioada de carantină vor fi redirecționate pentru efectuarea carantinei instituționalizate timp de 10 zile în centre special amenajate aparținând direcțiilor de sănătate publică turce. În a 7-a zi de carantină, persoanele în cauză se pot deplasa pentru a efectua un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, iar dacă rezultatul testului este negativ, carantina se suspendă.

De asemenea, potrivit acelorași informații comunicate de către autoritățile turce, sunt exceptați de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, precum și de la măsura carantinării, copiii cu vârsta sub 6 ani, membrii personalului navigant, șoferii de tir, transportatorii și marinarii, inclusiv cei aflați în tranzit.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si