Tăriceanu: Mărirea pensiilor cu 40% e o oportunitate, poate fi cheia relansării economiei

Călin Popescu-Tăriceanu susţine, în ciuda avertismentelor date de economiști, că prin mărirea pensiilor cu 40%, de la 1 septembrie, economia românească ar putea fi relansată. Preşedintele ALDE afirmă că, în acest fel, s-ar încuraja consumul de mărfuri şi servicii, care duc la crearea de locuri de muncă.

R.B., joi 28 mai 2020 , 14:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Ştiu, o să fiu pus la colţ de oamenii sistemului, de politrucii Guvernului, de analiştii care îşi iau soldele de la pădure, de toţi neaveniţii care nu au creat un loc de muncă şi nu au plătit o chenzină în viaţa lor, dar realitatea este cea pe care v-o spun: mărirea pensiilor cu 40% poate fi una dintre cheile relansării noastre.

Citeste si: Lia Olguţa Vasilescu: PSD va depune moţiune de cenzură

Ştiu că orice om politic care, în această clipă, susţine mărirea pensiilor cu 40%, conform legii, este considerat un sinucigaş politic. Cine să aibă curajul să facă o asemenea propunere când aproape jumătate de milion de concetăţeni ai noştri şi-au pierdut locurile de muncă şi încă pe atâţia s-au întors din străinătate?”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu, într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Citeste si: Florin Cîţu: Pesiile vor creşte de la 1 septembrie

Fostul președinte al Senatului spune că susține o abordare „pro piaţă, care să nu facă din mărirea pensiilor cea mai mare catastrofă care ni se poate întâmpla, ci o reală oportunitate”.

Sursa: digi24.ro

Citeste si: Ce pensie are Mirabela Dauer: "Nu e normal, dar nu am ce face"

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si