Gheorghe Săvuică, tatăl Danei Săvuică, era în 2004 ambasador al României în Indonezia şi a fost martor al celui mai mare dezastru din istoria acestui stat. El a povestit că a trăit clipe de coşmar, cu toate că se afla într-o zonă sigură – Săvuică a trebuit să se asigure că românii din Indonezia sunt în siguranţă, a luat legătura cu autorităţile din ţară pentru acordarea unor ajutoare şi a condus echipele de jurnalişti venite din România. 

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei. Soțul și fiul ei nu s-au dezlipit de sicriu- wowbiz.ro

Cea mai emoţionantă mărturie a lui Gheorghe Săvuică a fost aceea că una dintre şcolile reconstruite în Indonezia pe banii veniţi din România se numeşte chiar... România.

”Am fost martor direct al sentimentelor de recunoţtinţă din partea indonezienilor, pentru ajutorul modest al guvernului român, dar mai ales al modului cum au reacţionat, în special, pensionarii din ţara noastră. Colecta lor în sumă de 115.000 dolari SUA se regăseşte în şcoala nouă construită în Singikil, zonă afectată de tsunamiul din 2004. Şcoala poartă numele de ”Şcoala Elementară Nr 1 România”, a povestit tatăl Danei Săvuică in presa.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si