
Tehnologia a luat cu asalt Israelul. Un lanț de restaurante a vândut burgeri preparați de un robot
Lanţul de restaurante fast food israelian BBB a scos la vânzare în ultimele zile un burger vegetal gătit de un robot care adaptează prepararea şi compoziţia la exigenţele clienţilor, potrivit AFP.
,,Este pentru prima dată când o maşină fabrică automat un hamburger personalizat", a precizat marţi pentru AFP Racheli Vizman, CEO-ul SavorEat, start-up-ul israelian specializat în producţia de alternative la carne aflat la originea conceptului.
Oricine poate alege cantitatea de proteine vegetale sau de grăsime din steak-ul său, precum şi mărimea sau modul de gătire prin intermediul unei aplicaţii, a adăugat ea.
,,Robotul chef" poate găti simultan trei hamburgeri diferiţi.
Totul este gătit în câteva minute, asigură aceasta, subliniind că produsul lipsit de proteine animale este kosher, în conformitate cu codul alimentar al iudaismului.
Citeste si: Israelul a autorizat pastila de urgență anti-COVID-19 fabricată de Pfizer
Robotul care gătește este o noutate în Israel
,,Noutatea", conform CEO-ului grupului BBB Ahuva Turgeman, este că clientul selecţionează ingredientele şi robotul realizează hamburgerul fără ca nimeni altcineva să îl atingă, iar apoi acesta este aşezat manual între două bucăţi de pâine.
Curioşii vor putea iniţial să testeze această noutate culinară în restaurantul din oraşul Herzliya, din apropiere de Tel Aviv, la un preţ de circa 60 de şekeli (17 euro), cartofi prăjiţi şi băuturi incluse.
,,Ne dorim să răspundem poftelor vegetarienilor, vegetalienilor şi flexitarienilor, care mănâncă ocazional carne", a mai spus Ahuva Turgeman.
Circa 5% din populaţia israeliană se declară vegană şi piaţa pentru alternative la carne este în plină dezvoltare, potrivit SavorEat.
Racheli Vizman declară că vrea, în viitor, să ofere gospodăriilor capsule care produc hrană, după principiul automatelor de cafea.
Este studentă în anul al treilea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București. A absolvit profilul filologic al Colegiului Național Ion Creangă din Capitală.
Pasiunea ei pentru domeniul jurnalistic a început încă de pe vremea când era elevă în clasele primare. Fiind foarte dornică să afle mai multe lucruri despre mass-media și televiziune, Alexandra a urmat mai multe cursuri destinate copiilor și adolescenților.
Pe lânga pasiunea pentru jurnalism, Alexandra este foarte interesată de teatru și film. În liceu a urmat cursuri de actorie și a participat la festivaluri pentru liceeni., iar ,,Titanic Vals” de Tudor Mușatescu este piesa ei de teatru preferată.