Temutul Kostas Passaris, incident in inchisoare cu un alt detinut! Cum a reactionat "Fiara din Balcani" cand a fost injurat?

Kostas Passaris, „Fiara din Balcani”, condamnat la innhisoare pe viata pentru un dublu asasninat facut in 2001, a avut un incident in penitenciarul de la Gherla.

Webeditor: A.N. Author: Radu Constantin marți 13 februarie 2018 , 08:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Kostas Passaris este un nume care starneste fiori reci pe sira spinarii celor care isi mai amintesc de dublul asasinat de la casa de schimb valutar, din 2001. Autor a cel putin trei jafuri pe teritoriul Romaniei si a altor 5 asasinate in Grecia, „Fiara din Balcani” isi ispaseste pedeapsa pe viata la Penitenciarul Gherla.

Anul trecut, lui Passaris i s-a aprobat de catre judecatori trecerea la un regim mai lejer, dupa 16 ani la „maxima siguranta”. In fata judecatorilor, avocatul lui Passaris a sustinut ca acesta s-a schimbat enorm si ca nu mai e nici pe departe „fiara” de altadata.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Avocatul a povestit judecatorilor cum grecul a fost injurat de un alt detinut, in timp ce se antrena la sala de sport, insa Passaris nu ar fi reactionat in nici un fel. „Avem scripte emise de catre specialisti din cadrul Penitenciarului Gherla, comisie abilitata sa aprecieze comportamentul detinutului, care spune ca nu prezinta nici un risc, are un comportament deosebit, relationeaza foarte bine cu detinutii, mai mult decat atat, in continutul raportului, comisia face referire la un incident care s-a intamplat cu ocazia declasificarii pe o perioada de o luna, in care condamnatul Konstantinos Passaris a fost injurat de un alt detinut in timpul activitatilor sportive, iar condamnatul Konstantinos Passaris nu a reactionat in nici un fel. Mai mult, el a raportat acest incident, aspect evidentiat si de catre comisie”, a povestit avocatul grecului.

Kostas Passaris ar putea putea cere eliberarea peste doar 3 ani! "Fiara din Balcani" este condamnat la inchisoare pe viata

Reprezentantul lui Passaris a mai lasat sa se inteleaga ca peste trei ani, „Fiara din Balcani” ar putea sa ceara eliberarea conditionata, desi este condamnat la inchisoare pe viata.
„Daca stam sa analizam perioada pentru care este incarcerat si condamnarea pe care o are condamnatul Konstantinos Passaris, este o condamnare pe viata, articolul 99 CP prevede ca in cazul condamnarilor de detentiune pe viata, detinutul poate fi eliberat daca a executat efectiv 20 de ani de inchisoare. Asa cum reiese din actul de la dosar, peste 3 ani, teoretic, ar putea fi discutat in cadrul Comisiei pentruu acordarea liberarii conditionate din cadrul penitenciarului, ori el se gaseste in regim calsificat la maxima siguranta."

Avocatul a mai explicat ca Passaris se simte torturat pentru o greseala pe care a comis-o cu multi ani in urma, iar ca singurul argument adus in discutie, acela ca a fost violent, nu mai este de actualitate. „Considera ca intimatul este supus la o adevarata tortura prin faptul ca nu i se permite sa fie trecut la un alt regim de incarcerare pentru simplul fapt ca a fost condamnat pentru uzul de arme de foc”, se arata in motivare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si