Teroristul nr.1 al planetei a fost prins și ucis din cauza rufelor scoase la uscat

Rufele spălate și întinse la uscat pe sforile din curtea reședinței secrete a lui Osama bin Laden l-au trădat pe teoristul nr.1 al planetei și i-a adus pe agenții CIA la ascunzătoarea sa ultrasecurizată.

Author: Razvan Ilie duminică 01 august 2021 , 11:54

Teroristul nr.1 al planetei a fost prins și ucis din cauza rufelor scoase la uscat
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Osama bin Laden, despre care se spune că ar fi fost creierul din spatele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001, a fost ucis de armata SUA în mai 2011, în timpul mandatului președintelui

american Barack Obama. Corzile pline cu rufe spălate, puse la uscat, din complexul secret al lui Osama bin Laden din Pakistan au ajutat CIA să-l detecteze pe teroristul nr.1 la nivel mondial și să efectueze o operațiune pentru a-l ucide.

Citeste si: Tragedie uriașă. Un copac a căzut peste cortul în care se aflau două fetițe, de 5 și 6 ani

Osama bin Laden, identificat după rufele puse la uscat în curtea complexului său secret[Sursa foto: New York Post]

Informația apare într-o nouă carte despre destinul celui mai cunoscut terorist din toate timpurile „The Rise and Fall of Osama bin Laden”, scrisă de un analist de securitate națională și fost producător CNN, Peter Bergen.

Citeste si: O vedetă TikTok de 19 ani, ucisă la cinematograf

Complexul secret al lui bin Laden, identificat după rufele puse la uscat

După atentatele teroriste, familia lui Osama bin Laden, căsătorit cu trei femei a fost „împrăștiată în vânt”, în timp ce creierul atentatelor de la New York s-a ascuns în munții afgani și în nordul Pakistanului.

Osama bin Laden ar fi fost hotărât să-și aducă familia înapoi împreună, motiv pentru care, potrivit cărții citate de Fox News, a ordonat gardei sale de corp, Ibrahim Saeed Ahmed abd al-Hamid, să cumpere terenuri, să angajeze un arhitect și să creeze un complex personalizat în Abbottabad, Pakistan.

Rezultatul lucrării a fost o casă principală cu trei etaje, care avea patru dormitoare la primul etaj și încă patru la al doilea, fiecare cu baie proprie și un etaj superior care conțin un dormitor, baie, birou și terasă pentru uzul personal al lui bin Laden.

Se pare că membrii familiei au început să se mute la complex în 2005 și nu au plecat niciodată, doar Amal vizitând de două ori un spital sub un nume fals pentru a naște.

Complexul din Pakistan unde se asundea bin Laden[Sursa foto: The Independent]

Cum au ajuns agenții CIA la casa lui Osama bin Laden

Ibrahim Saeed, garda de corp, împreună cu membrii familiei sale, au vizitat casa principală al lui Osama în mod regulat, dar el a locuit într-o reședință separată pe aceeași bucată de pământ, urmând măsuri stricte de securitate și păstrând un profil redus.

Cu toate acestea, într-o zi din 2010, un informator al CIA din orașul Peshawar l-ar fi observat pe Ibrahim într-o mulțime. În august, mașina gărzii de corp a condus CIA la complexul bin Laden, ocupat, conform cărții, cu trei soții, opt copii și patru nepoți.

Proprietatea avea multe elemente secrete și bizare care au stârnit interesul CIA. În special, absența unor linii telefonice sau de internet, foarte puține ferestre și un spațiu separat cu pereți fără ferestre.

Citeste si: Donald Trump a confirmat moartea lui Hamza, fiul lui Osama Bin Laden


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si