Băimărenii se pot testa gratuit pentru infecția COVID-19, în două puncte mobile deschise în oraș. Primăria a pus la dispoziție această mbilitate din cauza numărului mare de infectări din ultimele zile.
Unul dintre centre se află în zona RFN, pe strada Dimitrie Cantemir, iar altul pe bulevardul București.

Citeste si: Valul 6 de COVID-19: Cum au evoluat cazurile de coronavirus în ultimele săptămâni

„În baza protocolului încheiat între Municipiul Baia Mare, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) şi Spitalul de Boli Infecţioase Baia Mare, se asigura testarea gratuită, prin intermediul testelor antigen, a locuitorilor cu domiciliul pe raza municipiului Baia Mare.

Citeste si: Afecțiunile care rămân după infectarea cu Covid-19. Dr. Beatrice Mahler: „Este surprinzător!”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Este vorba despre cetăţeni care prezintă simptomatologie specifică şi care se pot testa gratuit prin baza buletinului de identitate”, arată primarul Cătălin Chereceş.

Cele două centre de testare au personal specializat și au un program zilnic de la 09.00

la 17.00, de luni până vineri. Acestea vor fi funcţionale pe toată durata lunii august.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, anunţ important privind măsurile de prevenire în valul 6 de COVID-19

„Testarea se realizează de către personal specializat, cu respectarea normelor de diagnosticare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv cu măsurarea parametrilor vitali şi recoltarea de exsudat nazofaringian şi/sau orofaringian în vederea realizării testării.

Rezultatul testului va fi consemnat în registrul de testare. În cazul în care se va identifica un rezultat pozitiv la testul rapid antigen, persoana va fi îndrumată spre Centrul de evaluare din cadrul Spitalului De Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, mai spune primarul.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 25 iulie. Aproape 5.000 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si