Denis are numai 20 de ani și după mai multe încercări de job-uri care nu i-au oferit satisfacția de care avea nevoie a ales să se facă barista. Acum prepară cafele pentru zeci de clienți care i-au devenit și prieteni și cel mai important, nu trebuie să stea închis într-un birou.

Denis, barista: "Acum nu cred că e ceva important să ai un job 9 to 5, cât să faci ce îți place, să te simți tu bine când lucrezi.

Întâlnești oameni noi în fiecare zi din diferite domenii"

Nu vor un job de birou

Marian a lucrat 15 ani în domeniul auto, după ce a terminat facultatea în sectorul alimentar. Împreună cu un prieten a decis să deschidă un local unde vând bubble tea, o băutură taiwaneză pe bază de ceai și perle de tapioca, tot mai populară și în țara noastră. Și se pare că a fost un pariu câștigător.

Citeste si: VIDEO- Din ce în ce mai mulți pensionari aleg să lucreze part-time

La 24 de ani o tânără a făcut școala de asistente, dar acum lucrează ca manichiuristă într-un salon din Capitală. Spune că cel mai mult îi place interacțiunea cu clientele.

Citeste si: Limbile străine, la mare căutare pe piața muncii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Pe Bogdan l-am întâlnit la un restaurant de tip street-food din Piața Amzei. Aici pregătește preparate cu specific israelian, deși a făcut facultatea în cu totul alt domeniu, care l-ar fi ajutat să obțină o funcție bună într-o multinațională.

Citeste si: Pe ce dată se sărbătoreşte Paştele 2022 şi câte zile libere vom avea? Calendar ortodox aprilie 2022

Bogdan: "La facultate am fost la marketing, dar nu prea m-a atras. Nu m-ar plăcea să stau într-un loc, să ajung acasă să fiu supărat că mâine mă duc iar la muncă."

8 din 10 tineri doresc un program flexibil

Statisticile arată că 8 din 10 tineri își doresc un program de lucru flexibil.

Mădălina Bichir, reporter Kanal D: "Când vine vorba despre ce îi motivează în viață, lucrurile stau astfel: pe primul loc se află împlinirea personală, urmată de independența financiară și sănătate. Doar un tânăr din trei a menționat ideea de a avea o carieră de succes.

Citeste si: Șocant: Un pacient a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Județean Timișoara

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si