Tiramisu. Rețetă simplă pentru cel mai iubit desert

Vă prezentăm o rețetă simplă cu ajutorul căreia veți face cel mai delicios desert care nu poate fi refuzat nicicând: prăjitura tiramisu.

M.A., miercuri 19 februarie 2020 , 15:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Tiramisu. Ingrediente

 200 ml cafea tare

 40 ml coniac

 4 ouă

 50 g zahăr

 500 g mascarpone

 150 g pişcoturi

 2-3 linguri cacao

Tiramisu. Mod de preparare

Tiramisu este unul dintre cele mai consumate deserturi italiene. Este gustos, aromat și, din fericire, foarte ușor de făcut acasă. Există multe rețete pe care le poți încerca, iar mai jos îți spunem cea mai simplă rețetă pe care merită să o încerci. Cum faci cel mai bun tiramisu pas cu pas chiar la tine acasă.

Tiramisu. Rețetă

Un desert savuros ce poate fi pregătit în doar câțiva pași într-0 seară când vrei să îți impresionezi prietenii. Secretele ți le spunem mai jos. Iată ce ai de făcut pentru a obține cel mai bun tiramisu.

Tiramisu. Rețetă tiramisu. Rețetă simplă tiramisu. Mod de preparare tiramisu. Desert tiramisu

Rețetă pentru cel mai delicios tiramisu

Rețeta de tiramisu care te va cuceri. Trebuie doar să urmezi pașii de mai jos.

Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul.

Citeste si: Lapte bătut și delicios. Rețeta unui aperitiv răcoritor și sănătos

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă.

Citeste si: Colivă. Rețeta tradițională a bunicii

Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

Citeste si: Scovergi ca la bunica. Rețeta mai puțin cunoscută pentru un desert românesc delicios

Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si