Lapte bătut și delicios. Rețeta unui aperitiv răcoritor și sănătos

Laptele bătut este un aliment care reface sănătatea intestinelor. De asemenea și iaurtul, dar și chefirul ajută la o digestie mai ușoară.

G.B., miercuri 19 februarie 2020 , 14:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lapte bătut și delicios. Laptele este considerat unul dintre cele mai complete alimente din punct de vedere nutriţional, un adevărat izvor de sănătate. El nu trebuie să lipsească din alimentaţia adultului, cu excepţia persoanelor care sunt alergice la unele proteine din lapte.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Postul Paștelui- când începe și ce trebuie să faci

Lapte bătut și delicios

Lapte bătut și delicios. Caseina şi proteinele din zer sunt cele care provoacă alergie la unele persoane.

Lapte bătut și delicios. Rețeta unui aperitiv răcoritor și sănătos

Lapte bătut și delicios. Laptele bătut se prepară foarte ușor și devine extrem de gustos. Primul pas constă în strecurarea laptelui într-o oală, iar apoi se amestecă cu un praf de sare după preferință. Urmează să fie lăsat la prins pentru 24 de ore.

Citeste si: Ciorbă de fasole. Cum să o prepari pentru a nu provoca balonare

Lapte bătut și delicios

Citeste si: Ceai de ceapă. Remediul împotriva tusei

Lapte bătut și delicios. După ce s-a prins, laptele se bate bine cu telul și se pune în sticle, apoi se introduce la frigider. Laptele bătut și delicios este un aperitiv răcoritor, însă trebuie să țineți cont ca sursa de la care provine laptele trebuie să fie de încredere, pentru ca laptele nu se fierbe, se folosește netratat termic.

Lapte bătut și delicios

Citeste si: Colivă. Rețeta tradițională a bunicii

Lapte bătut și delicios. În general, medicii nutriţionişti recomandă consumul a 2-3 porţii de lapte sau produse lactate pe zi. Conţinutul mare de calciu contribuie la întărirea oaselor şi a dinţilor. Pe lângă proteine, glucide şi lipide, laptele mai conţine vitaminele A, D şi E, B1 şi B12, vitamine şi minerale precum potasiu, sodiu şi fosfor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si