Toate pânzele sus pentru Jean Constantin. Trei momente memorabile din filmul care ne-a bucurat copilăria

Marele actor român Jean Constantin a făcut un rol memorabil în serialul de televiziune "Toate pânzele sus" din anii 70, unde a jucat alături de regretatul Ion Dichiseanu, interpretul căpitanului francez de navă Pierre Vaillant, și alături de Ion Besoiu, căpitanul navei "Speranța". Jean Constantin a plecat în călătoria din ceruri cu exact 11 ani în urmă, pe data de 26 mai 2010.

Author: Razvan Ilie marți 25 mai 2021 , 22:41

Jean Constantin, rol memorabil în filmul "Toate pânzele sus". Aici, marinarul turc Ismail este alături de căpitanul Anton Lupan (Ion Besoiu)[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Jean Constantin l-a interpretat magistral, în remarcabilul serial TV "Toate pânzele sus", pe Ismail, bucătarul-marinar, originar din Istanbul. De altfel, Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean, era născut la malul mării, în localitatea Techirghiol, Constanța.

Producția "Toate pânzele sus" a avut o distribuție de vis, cu multe nume din generația de aur a filmului românesc: Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sebastian Papaiani, Jean Constantin, George Paul Avram, Cristian Șofron, Julieta Szönyi, Ion Dichiseanu, Colea Răutu, Aurel Giurumia, Jean Lorin Florescu, Dorin Dron, Gheorghe Visu, Ernest Maftei.

Citeste si: Rămas bun, Ion Dichiseanu

Jean Constantin a imitat într-un mod memorabil accentul turcesc al lui Ismail și multe dintre replicile sale erau prilej de râs pentru spectatori[Sursa foto: TVR.ro]

O parte din echipajul navei Speranța, care plecase în căutarea legendarei Țări de Foc[Sursa foto: TVR]

"Toate pânzele sus", filmul unei generații

Produs de Televiziunea Națională între 1975- 1977, filmul de aventuri "Toate pânzele sus" a fost regizat de Mircea Mureșan și reprezintă ecranizarea romanului omonim al lui Radu Tudoran.

Serialul de televiziune prezintă aventurile a doi prieteni, doi ingineri, colegi de studii, românul Anton Lupan și francezul Pierre Vaillant; francezul interpretat de Ion Dichiseanu apărând la timpul trecut, doar în amintirile lui Lupan.

Citeste si: VIDEO- România îl plânge pe actorul Ion Dichiseanu, care s-a stins din viață

Ion Besoiu, cel care a interpretat rolul comandantului Anton Lupan în „Toate pânzele sus“, a povestit ulterior: „Ne-am îmbarcat la propriu. Stăteam pe vas cât e ziua de lungă, iar uneori am filmat şi noaptea pe o corabie în toată regula, de 17 tone"[Sursa foto: TVR.ro]

Citeste si: „Tu erai invizibilă în această emisiune până ai intrat într-o cunoaștere cu Laurențiu”. Larisa pune tunurile pe Lorena! Aflați ce își vor spune concurentele mâine, 29 septembrie, în „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Anton Lupan pleacă în căutarea goeletei L'Esperance, corabia sa și a prietenului său, fără să știe că a fost atacată de pirați în Marea Neagră, în largul portului Sulina, unde o și găsește eșuată în apropierea farului.

Anton Lupan îl caută mai ales pe Pierre, prietenul său breton, pentru a pleca împreună spre un teritoriu necunoscut al Țării de Foc, unde cei care au încercat să pătrundă fie au murit ori s-au întors, după încercări cumplite, fără să reușească să-l cerceteze.

Ion Dichiseanu, în rolul căpitanului francez Pierre Vaillant[Sursa foto: TVR]

În cele 12 episoade ale filmului, micul echipaj, format din șase bărbați (Lupan, Ieremia, Haralamb, Gherasim, Busuioc și Ismail), un adolescent (Mihu), o femeie (Adnana) și un câine (în carte Negrilă, dar în film cățelul Lăbuș) are parte de numeroase peripeții, înfruntând pirații mauri, furtuni și uragane.

Trei momente memorabile cu marinarul turc Ismail- Jean Constantin

Unul dintre personajele cu cea mai mare priză la publicul românesc al serialului TV a fost cel interpretat de Jean Constantin.

Citeste si: „Ieri am avut un incident destul de neplăcut, dar nu sunt pregătită încă să vorbesc.” Ce i s-a întâmplat Ioanei Ginghină, la puțin timp după nuntă- kfetele.ro

Citeste si: Cauza morții actorul Michael Gambon, celebru pentru rolul Dumbledore din filmele Harry Potter- radioimpuls.ro

ean Constantin a plecat în călătoria din ceruri cu exact 11 ani în urmă, pe data de 26 mai 2010.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI