Nu este de mirare că și oamenii de știință au început să studieze fericirea și modurile în care o putem atinge. Mai multe studii de durată au evidențiat cei mai importanți factori de care depinde fericirea unui individ și vom vedea că este vorba despre lucruri care nu costă nimic și sunt ușor de pus în practică.

Așadar, iată cele 4 lucruri care te fac mai fericit, conform studiilor:

1. Timp pentru tine

Oamenii cu adevărat fericiți prețuiesc timpul liber mai mult decât banii. Desigur, nu poți fi fericit dacă nu ai bani ca să-ți achiți facturile, însă banii nu trebuie să fie un scop în sine.

Citeste si: Citește detalii despre uleiurile esențiale de toamna și alte sfaturi utile

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Ce poți face cu timpul tău liber? Sunt recomandate activitățile relaxante, care pot, ele însele, să reducă și să prevină stresul. Un exemplu ar fi masajul, care, conform unui articol de pe blogul Komoder, poate să calmeze anxietatea, depresia și să îmbunătățească somnul. Desigur, fiecare dintre noi își poate umple timpul cu activitățile preferate. Poți merge la un salon de înfrumusețare sau poți să faci o plimbare în timp ce asculți muzica preferată, dacă asta simți că te relaxează.

2. Sport

Probabil te gândești că nu prea ai cum să fii fericit în timp ce mergi spre sala de fitness la ora 6:00 dimineața. Dar cu siguranță vei avea altă dispoziție atunci când ieși din sala de sport. Efortul fizic declanșează secreția de endorfine, hormoni care îți dau o stare de bine pe loc, iar pe termen lung reduc anxietatea și depresia. În plus, cei care fac sport în mod regulat, sunt mai sănătoși și au un risc mai mic de îngrășare, lucruri care, de asemenea, contribuie la starea de bine pe termen lung.

Desigur, fiecare își poate alege sportul preferat și vizita la sala de fitness nu este obligatorie.

Citeste si: Cum să depășești depresia postnatală

3. Fapte bune

Unele studii au arătat că există o corelație directă între fericire și faptele bune făcute sau ajutorul dezinteresat acordat altor persoane. Fie că dai o mâna de ajutor unui prieten, faci voluntariat, dai bani unui om fără adăpost sau pur și simplu oferi cuiva un lucru de care nu mai ai nevoie, aceste fapte îți ridică moralul și, pe termen lung, contribuie la fericirea ta.

4. Relații interumane

Un studiu de durată al Universității Harvard a arătat că oamenii care au relații apropiate și împlinite- cu soțul sau soția, cu familia, cu prietenii- sunt mai fericiți. “Aceste conexiuni cu cei din jur ne oferă stimulare emoțională și mintală, ceea ce îmbunătățește starea de spirit. Din contră, izolarea socială ne afectează în mod negativ starea de spirit”, a spus unul din autorii studiului. Ce poți face, însă, dacă nu ai prea mulți prieteni apropiați? Doctorul recomandă voluntariatul ca metodă de a cunoaște oameni și de a lega noi prietenii.

Tu ce vei face azi pentru fericirea ta?

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Reprezentanţii supermarketului reacţionează după gestul Sânzianei Negru: "Am aflat cu tristeţe. Vom analiza şi reevalua colaborarea cu ea"- radioimpuls.ro

Sursa foto: Pixabay


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si