Cele mai bune jocuri pentru copii

  1.       Jocuri de societate

Puține activități se pot compara, în termen de utilitate, generalitate și profitabilitate, cu jocurile de societate. Acestea sunt segmentate pe vârstă și facilitează astfel procesul de alegere. Totodată, datorită caracterului lor incluziv, ele stimulează munca ăn echipă, coeziunea și armonia în familie sau grup. Cu o astfel de achiziție poți investii în viitorul copilului tău, deoarece acesta îi garantează un grup de copii alături de care să se joace și cu care să interacționeze.

Potrivite atât celor introvertiți, cât și celor extrovertiți, jocurile de societate promit un timp de calitate de care toți participanții să se bucure.

Citeste si: Trei dintre cele mai bune telefoane în 2022

   2.      Jocuri de construcție

Stimulând dexteritatea, atenția la detalii și creativitatea, jocurile ce presupun construcția, asamblarea sau potrivirea pieselor sunt cele mai benefice pentru dezvoltarea copilului tău. Investește într-un joc adecvat vârstei și stârnește-i chiar de mic interesul pentru activități unice. În funcție de vârsta copilului, poți opta pentru un puzzle clasic, unul 3D, pentru construcția unor figurine sau pentru cuburile de piese LEGO de pe Altex.ro. Indiferent de alegerea făcută, aceste jocuri nu sunt doar admirate de cei mici, dar și de cei mari, datorită caracterului lor benefic în dezvoltarea celor mici.

Citeste si: Tot mai pasionați de jocurile de societate

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

   3. 

    Jocuri video

Deși multă lume consideră că jocurile video sunt dăunătoare copiilor, multiple studii susțin că, în usaj moderat, acestea pot influența benefic abilitățile cognitive ale celor mici. Acestea pot fi responsabile de dezvoltarea capacităților de socializare, de interpretare și de învățare. Așadar, opțiunea nu are trebui respinsă instant. Dacă ea prezintă o variantă pentru tine, amintește-ți să eviți jocurile violente și expunerea peste limită la ecran.  

   4.      Jocuri motrice

Fie că observi sau nu în copilul tău înclinații spre activitățile fizice, acest tip de jocuri sunt perfecte pentru a stimula interesul și pentru a hrăni pasiunea. Un exemplu de astfel de joc este Twister care, prin caracterul său fizic, stimulează la utilizarea corpului pentru realizarea cerințelor.

Citeste si: O mulțime de distracție cu jocuri online gratis

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

   5.    Jocuri de gândire

Nu se poate să afirmăm nevoia jocurilor fizice fără a face referire și către cele menite să antreneze materia cenușie. Șah, rummy, scrabble (cuvinte încrucișate) sau astfel de alte jocuri de masă au un rol extrem de benefic în antrenarea celor mici.

Fie că favorizează dezvoltarea vocabularului, a sinapselor cerebrale sau a creativității, aceste jocuri vor fi cu siguranță apreciate atât de cei mici, cât și cei mari.

Alege cu încredere un cadou potrivit urmând sfaturile prezentate mai sus și nu mai lăsa ca apropierea sărbătorilor ori a aniversărilor să creeze o stare de panică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si