Tot ce trebuie să știi despre fertilizarea de primăvară!

Primăvară este momentul în care agricultorii își reiau pe deplin activitatea. Pentru cei ce fac parte din această sferă, nimic nu poate fi mai îmbucurător decât începerea campaniei de primăvară. Aceasta include neapărat fertilizarea culturilor, dar și a solului.

Author: Andreea Stoica marți 26 ianuarie 2021 , 14:49

Tot ce trebuie să știi despre fertilizarea de primăvară!
Tot ce trebuie să știi despre fertilizarea de primăvară!
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prima etapă de fertilizare este realizată în toamnă, iar cea de-a două etapă de fertilizare a solului va fi realizată în viitorul apropiat, mai exact începând chiar cu luna martie.

Bineînțeles, aici sunt luate în vedere și condițiile meteo, căci o primăvară târzie înseamnă și întârzierea fertilizării de primăvară.

De ce fertilizarea de primăvară este o necesitate?

Despre fertilizarea de primăvară cu produse de pe nuoricum.ro trebuie să știi că este mai mult decât necesară dacă îți dorești ca toate culturile tale să se dezvolte optim. În funcție de culturile tale, dar și de sezon, vom vorbim și despre fertilizări realizate pe etape sezoniere. Ele nu trebuie trecute cu vederea, căci sunt strâns legate de cerințele biologice ale plantelor pe care dorești să le cultivi.

Despre fertilizare în general trebuie să știi că cea de toamnă se realizează cu preponderență cu îngrășăminte pe bază de fosfor și potasiu. Nu se folosesc îngrășăminte bogate în azot. În schimb, în ceea ce privește fertilizarea de primăvară, atunci sunt extrem de potrivite pentru a fi utilizate îngrășămintele bogate în azot.

De exemplu, pentru culturile de rapiță, se recomandă 90 kg de azot primăvară, iar pentru grâu 60 kg. Bineînțeles, acesta va fi dozat. Mai multe detalii cu privire la îngrășămintele optime spre a fi aplicate primăvara regăsești pe nuoricum.ro. Dacă ai nevoie de și mai multe informații cu privire la produsele pe care le regăsești pe site, nu ezita să iei legătura cu personalul în domeniu.

Ce este bine să faci înainte de a fertiliza solul?

Fie că vorbim despre agronutrienti, îngrășăminte chimice solide, îngrășăminte lichide sau îngrășăminte cu eliberare lentă, înainte de a începe administrarea este bine să efectuezi o serie de analize. În acest fel afli starea de vegetație a culturilor.

Totodată, atunci când vine vorba despre cea de-a două administrare a îngrășămintelor, se recomandă să fie făcută pe o vreme mai umedă și mai rece. În acest fel este redus riscul de evaporare a amoniacului, dar și pierderea azotului.

În fertilizarea de primăvară se pune un mare accent pe azot, după cum s-a enunțat și anterior. De ce? Pentru că este principalul element nutritiv pentru plante, fiind cel ce influențează și dezvoltarea vegetativă a acestora. În cazul deficitului de azot, plantele vor fi cu mult mai slab dezvoltate, iar culorile lor nu vor fi dintre cele mai plăcute.

Investește în îngrășăminte pentru ca toate culturile tale să fie bogate în toamnă. Sunt produse ce vin la pachet cu beneficii maxime, doar în cazul în care le folosești așa cum îți este recomandat.

Nu Oricum este o sursă complexă de îngrășăminte. Găsești lista cu produsele disponibile și în mediul online pe nuoricum.ro. Pentru mai multe detalii poți lua legătura cu personalul:

Comuna Băleni, Județul Dâmbovița, Șoseauna București-Târgoviște

0787 603 417

[email protected]

[email protected]

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si