Toți cei cu centrale termice sunt afectați! Pentru ce trebuie să dea bani în plus

Toți cei care au centrală termică sunt afectați! Justiţia europeană a luat o decizie care se aplică în toate ţările Uniunii Europene, deci inclusiv în România. Problema îi vizează pe cei care au renunţat la sistemul învechit de încălzire centralizată din oraşe.

R.B., sâmbătă 07 decembrie 2019 , 13:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Justiţia europeană le dă o lovitură puternică celor care s-au debranşat de la sistemul de încălzire centralizată: aceşti proprietari ar putea fi obligaţi să contribuie la costurile cu energia termică pentru spaţiile comune ale blocului.

Citeste si: Gabriela Firea: Nevoile bucureştenilor nu sunt luate în calcul, în proiectul Guvernului de rectificare a bugetului de stat

Mai exact, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a hotărât, joi, 5 decembrie, că Dreptul Uniunii nu se opune unei reglementări naţionale care prevede că fiecare proprietar al unui apartament dintr-o clădire aflată în proprietate comună este obligat să contribuie la costurile legate de energia termică ce alimentează părţile comune.

Citeste si: VIDEO | Valul polar din locuințele bucureștenilor. Cei cu copii mici au cel mai mult de suferit

Decizia CJUE a fost dată într-un dosar care a pornit din Bulgaria, însă hotărârea este aplicabilă la nivelul întregii Uniuni. Decizia este obligatorie, în egală măsură, pentru instanţele naţionale care vor fi sesizate cu o problemă similară, scrie Adevărul.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si