Canicula a revenit așadar medicii se așteaptă din nou la multe cazuri de toxiinfecție alimentară. Specialiștii spun că nu doar mâncarea e problema, ci și băutura. Iată ce ne dezvăluie medicul Adrian Marinescu.
Canicula a revenit așadar medicii se așteaptă din nou la multe cazuri de toxiinfecție alimentară. Specialiștii spun că nu doar mâncarea e problema, ci și băutura. Iată ce ne dezvăluie medicul Adrian Marinescu.
Citește și: Cocktailuri simple cu gin: 3 rețete pe care să le încerci acasă
„Și lichidele provoacă toxiinfecție alimentară”
Adrian Marinescu, medic: „Este o realitate în sezonul cald. Practic, se dublează cazurile care se prezintă la camera de gardă. Trebuie să ne obișnuim pentru că vom avea zile de caniculă, cam în fiecare an. Toxiinfecția alimentară nu apare numai de la alimente. Sigur, mai frecvent de la alimentele care, într-adevăr, pot să altereze. Și lichidele provoacă toxiinfecție alimentară. De exemplu, de la bere apare destul de frecvent. Contează cum depozităm lichidele, dar mai contează și mâinile murdare pentru că, de multe ori, bolile infecțioase se transmit cu ușurință.