Traditii si superstitii in postul Pastelui. Luni incepe Saptamana Curata.Ce nu ai voie să faci in aceste zile

Postul Pastelui incepe luni, pe 27 februarie, iar timp de 40 de zile, crestinii ortodocsi trebuie sa se abtina de la carne, oua si produse lactate. Postul alimentar trebuie sa fie insotit si de o buna conduita morala, aceasta perioada fiind una in care ne purificam trupeste.

Author: A.C. duminică 26 februarie 2017 , 16:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Durata de 40 de zile a Postului Pastilor se intemeiaza pe o veche traditie: potopul, care trebuia sa spele pamantul de pacate, a tinut 40 de zile si 40 de nopti; patruzeci de ani au mancat evreii mana in pustie, inainte de a ajunge in pamantul fagaduintei; Moise a stat pe munte 40 de zile pentru a primi Legea; Iisus a postit 40 de zile si 40 de nopti inainte de incepe drumul sau printre oameni.

Prima saptamana din timpul postului se numeste Saptamana Curata. Oamenii de la tara, in special cei varstnici, tin cu sfintenie cateva reguli, astfel incat, gospodariile si animalele lor sa fie ferite de rele. Dupa Lasatul Secului de branza, in Saptamana Curata, nu se tese.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

Totodata, inainte de postul Pastelui, toate rufele trebuie sa fie spalate, iar vasele trebuie sa fie oparite. Tot in aceasta perioada se spune ca nu este bine sa se faca nunti.

In toata perioada postului sunt doua dezlegari la peste, pe 25 martie, de Buna Vestire, si pe 24 aprilie, de Intrarea Domnului in Ierusalim (Florii).

In Postul Pastelui sunt interzise cununiile religioase.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si