Nu mai este mult până când tramvaiele din Capitală vor provoca o tragedie, spun vatmanii. Garniturile sunt vechi, lipsesc piese, iar frânele cedează. Vatmanii spun că se tem să mai iasă pe traseu. Acum, când a nins, tramvaiele au nevoie de nisip pentru a rămâne în siguranță pe șinele vechi și alunecoase, dar acesta este de negăsit. Săptămâna trecuta au deraiat trei tramvaie într-o singură zi.

Trei tramvaie deraiate într-o zi în Capitală

Vremea rece a adus deraieri în lanț în Capitală. Numai săptămâna trecută, trei tramvaie au deraiat într-o singură zi.

„Asta doar ce se află în presă. Ce se mediatizează, nu vreau să spun ce nu se mediatizează, nu sunt doar două-trei deraieri pe zi, vă garantez eu”, sunt spusele unui vatman.

Citește și: Focar de gripă aviară la Suceava: peste 100 de rațe sălbatice și lebede au murit de la începutul anului

Vatmanii spun că astfel de incidente sunt la ordinea zilei și că o tragedie poate avea loc oricând. De vină sunt tramvaiele vechi și neîntreținute, care, în scurt timp ar putea deveni capcane ale morții.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Garniturile alunecoase de tramvai- fără nisip

E suficient să aruncăm o privire pe străzile din Capitală ca să vedem pericolul. Pe șinele vechi de trei decenii, garniturile sunt nevoite să meargă cu viteză mică, să nu cumva să sară de pe linie.

Citește și: Focar de gripă aviară la Suceava: peste 100 de rațe sălbatice și lebede au murit de la începutul anului

Mihai Trancă, șef sindicat STB spune că: „Un element esențial al mijlocului de transport îl constituie nisipul. Banalul nisip! El trebuie să aibă la îndemână nisipul ca să poată opri în situații de siguranță”. 

Un vatman a refuzat să iasă pe treseu tocmai din acest motiv, ca să nu pună călătorii și propria viață în pericol. Dar, un alt coleg i-a luat locul. Pasagerii recunosc că se urcă cu teamă în tramvaie.

Citește și: Moarte fulgerătoare pentru o jurnalistă, din România, la doar 32 de ani. Mesajul cutremurător al tinerei: „De ce eu, tocmai eu? Ce am făcut să merit asta? Cu ce am greșit?”

Am cerut o reacție din partea Societății de Transport București cu privire la acest lucru, însă până în acest moment nu am primit niciun răspuns.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si