Eforturile de salvare continuă în Turcia. Două femei au fost scoase de sub dărâmături în orașul Kahramanmaras, iar o mamă cu doi copii a fost salvată miercuri din orașul Antakya. Huseyin Berber, un diabetic de 63 de ani, a supraviețuit 187 de ore după ce pereții casei s-au prăbușit.
„Am strigat, am strigat şi am strigat. Nimeni nu mă auzea. Am strigat atât de mult încât m-a durut gâtul… Cineva a întins mâna şi s-a întâlnit cu mâna mea.

M-au scos de acolo. Gaura din care am ieşit era foarte mică. Asta m-a speriat un pic”, a povestit el. Bilanțul morților a ajuns la peste 41.000 de persoane.

Citește și: Ajutor pentru victimele dezastrului din Turcia: Gică Hagi și Gică Popescu, donație de 50.000 de euro

Autorităţile sanitare se confruntă cu o sarcină descurajantă în încercarea de a se asigura că oamenii rămân acum sănătoşi.
Peste 50.000 de clădiri trebuie demolate imediat, a spus ministrul turc al Mediului, iar suma necesară reconstrucției depășește 80 de miliarde de dolari.

Citește și: UPDATE: Cutremur în Turcia și Siria. Bilanțul a ajuns la peste 41.000 de persoane decedate. Șeful NATO, vizită în Turcia

Ajutor pentru victimele dezastrului din Turcia: Gică Hagi și Gică Popescu, donație de 50.000 de euro

Gică Hagi și Gică Popescu au făcut o donație în valoarea de 50.000 de euro pentru persoanele care au rămas fără locuințe în urma cutremurului din Turcia. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

" Farul Constanța, echipa din România la care Gheorghe Popescu, unul dintre numele legendare ale lui Galatasaray, este președinte, iar un alt nume legendar, Gheorghe Hagi, este director tehnic, a anunțat că a donat 50.000 de euro pentru victimele cutremului, la Ambasada Turciei în România.

Citește și: VIDEO- Cercetătorul care a prezis cutremurul din Turcia cu câteva zile înainte de producerea lui, despre cutremurele din România: „Suntem în fereastra de timp”

După dezastrul provocat de cutremurul din Kahramanmaraş, care și-a arătat efectele și în alte 10 provincii, ajutoarele continuă să vină din întreaga lume. Ultimul exemplu este Farul Constanța.

Echipa din România unde Gheorghe Popescu este președinte iar Gheorghe Hagi director tehnic, a anunțat că a donat 50.000 de euro.   Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, președintele Popescu a spus: 'Așa cum Turcia nu i-a uitat pe Hagi și Popescu, așa nici noi nu uităm de Turcia", a scris presa internațională, într-un comunicat.

Farul Constanța își îndeamnă suporterii să doneze 

În urma cutremului devastator care a zguduit Turcia la 6 februarie, o delegație a clubului nostru, formată din acționarul majoritar Gheorghe Hagi și președintele Gheorghe Popescu a fost, astăzi, la Ambasada Turciei în România, unde s-a întâlnit cu Excelența Sa, domnul ambasador Ozgur Kivanc Altan.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: O tânără de 22 de ani care a fost dată dispărută, găsită îngropată sub casa în care locuia cu iubitul și cei doi copii

Cu acest prilej, oficialii Farului Constanța au transmis, încă o dată, susținerea și compasiunea față de poporul turc în aceste momente dificile și au oferit, din partea clubului nostru, o donație în valoare de 50.000 euro pentru ajutorarea rudelor victimelor cutremurului.", a anunțat Farul Constanța pe pagina oficială de Facebook. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si