Trei greșeli făcute de armata rusă în Ucraina. Au trecut 100 de zile de la începerea războiului

Greșeli armată rusă război Ucraina. Se pare că Rusia repetă în estul Ucrainei greșelile aceleași greșeli pe care le-a avut când a încercat să cucerească capitala Kiev.

Author: Madalina Grigore vineri 03 iunie 2022 , 22:12

Greșeli armata rusă război Ucraina

Greșelile făcute de armata rusă în războiul din Ucraina. 

[Sursa foto: istockphoto.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Greșeli armată rusă război Ucraina. Ce greșeli a făcut armata rusă în războiul din Ucraina.

Înalți oficiali americani citați de  New York Times susțin că trupele lui Vladimir Putin repetă aceleași greșeli pe care le-au făcut în încercarea de a cuceri Kievul

Greșeli armata rusă război Ucraina

Greșelile făcute de armata rusă în războiul din Ucraina. 

[Sursa foto: istockphoto.com]

Au trecut 100 de zile de la începerea războiului din Ucraina

În ziua 100 a războiului declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei, fostul președinte și premier al Rusiei, Dmitri Medvedev amenință Kievul cu noi bombardamente după ce Statele Unite au decis să trimită rachete de rază medie (circa 80 km) armatei ucrainene.

„Victoria va fi a noastră”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un scurt videoclip postat pe Instagram, în ziua în care care se împlinesc 100 de zile de când Rusia a invadat Ucraina.

Rusia va lovi decisiv centrele de decizie din Kiev   dacă Ucraina va folosi armele primite de la Statele Unite ale Americii împotriva teritoriului său, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.  

Citeste si:   Ucraina le promite americanilor că nu va bombarda teritoriul Rusiei

„Dacă aceste arme vor fi folosite împotriva teritoriului Rusiei, forțele armate ale țării noastre nu vor avea de ales decât să distrugă centrele de decizie”, a declarat joi Dmitri Medvedev pentru canalul Al Jazeera. 

Capitala Kiev nu mai este ameninţată direct de trupele ruse după retragerea lor din regiune la sfârşitul lui martie, pentru a se concentra asupra fronturilor din est şi din sud.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat o operațiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas.

Citeste si: Ce se întâmplă cu cardurile sociale în anul 2024 „Asta pot să vă spun sigur” Banii pentru masa caldă a românilor sunt în pericol- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Greșeli armata rusă război Ucraina

Greșelile făcute de armata rusă în războiul din Ucraina. 

[Sursa foto: istockphoto.com]

Ce greșeli a făcut armata rusa în această perioadă

Iată ce greșeli au făcut trupele rusești de la invadarea Ucrainei!

Vladimir Putin a numit în aprilie un nou comandat al trupelor sale pe generalul Aleksander Dvornikov, o mișcare pe care mulți au considerat-o o eșuare a planului inițial de luptă. Dvornikov a încercat să facă unităţile aeriene şi terestre să-şi coordoneze atacurile, au declarat oficialii americani. Dar generalul nu a mai fost văzut în ultimele două săptămâni, ceea ce i-a făcut pe unii oficiali americani să spună cu privire la cine se află de fapt la conducerea campaniei. 

Citeste si: Uniunea Europeană pregătește al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Una dintre greșeli este că piloții ruși continuă să aibă același comportament temător pe care îl aveau și la începutul războiului: trec peste graniţă pentru a lansa atacuri şi se întorc rapid pe teritoriul rusesc, în loc să rămână în spaţiul aerian ucrainean pentru a limita răspunsul forţelor ucrainiene. Astfel, Rusia nu a obținut superioritate aeriană, susțin oficialii americani.

Greșeli armata rusă război Ucraina

Greșelile făcute de armata rusă în războiul din Ucraina. 

[Sursa foto: istockphoto.com]

Unele dintre zonele pe care trupele ruseşti au reuşit să le cucerească au fost rapid contestate, chiar recucerite de forțele ucrainene. Harkov este cel mai bun exemplu. Armata rusă a petrecut şase săptămâni bombardând al doilea oraş ca mărime al Ucrainei.

„Ruşii au cucerit Harkov pentru o scurtă perioadă de timp. Ucrainenii au contraatacat şi au recucerit Harkovul”, a spus secretarul american al apărării, Lloyd Austin.

Tăierea liniilor de aprovizionare ruseşti la est de Harkov ar aduce trupele ruseşti în aceeaşi poziție în care au fost după ce au înaintat spre Kiev, la începutul războiului.

Citeste si: „Fiecare parte a răspuns la întrebările care au fost adresate de către procurorul de caz .” Dana Roba a plâns, după ce s-a întâlnit cu Daniel Balaciu în sala de judecată- kfetele.ro

Citeste si: Ana Odagiu și Conrad Mericoffer s-au căsătorit religios într-un cadru de poveste. Imagini spectaculoase de la fericitul eveniment- radioimpuls.ro

Citeste si: Zelenski: Invadatorii ruși controlează 20% din teritoriul Ucrainei

Armata rusă urmează o metodă doctrinară de tip sovietic, unde trupele de pe teren nu sunt încurajate să semnaleze defecte de strategie unele dintre ele evidente, altele care pot fi ajustate.

Chiar dacă Dvornikov a încercat să schimbe modul de acțiune al  forțelor ruse, invazia nu „se desfășoară foarte diferit în est față de tentativa din vest, deoarece nu a reușit să schimbe caracterul armatei ruse”, declară Frederick W. Kagan, analist al Proiectului Amenințări Critice de la American Enterprise Institute, citează Digi24.ro.

„Există câteva defecte împământenite în armata rusă pe care nu le-ar fi putut repara în ultimele săptămâni, chiar dacă ar fi încercat. Defectele sunt profunde și fundamentale”, a explicat specialistul.

Citeste si: Negocieri pentru acceptarea Suedia și Finlanda în NATO. Jens Stoltenberg organizează o întâlnire la nivel înalt cu Turcia

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si