Încă trei localităţi din judeţul Sibiu intră în carantină

Încă trei localităţi din judeţul Sibiu intră în carantină începând de luni, de la ora 05.00. Este vorba despre Mediaş, al doilea municipiu al judeţului, oraşul Avrig şi comuna Orlat din Mărginimea Sibiului. Pentru a doua zi consecutiv, sâmbătă rata de infectare în judeţul Sibiu a scăzut uşor, fiind 8,82, faţă de 8,9 cât a fost cu o zi înainte.

Georgiana Balaban, sâmbătă 21 noiembrie 2020 , 17:48

trei localități sibiu carantină
Alte trei localități din Sibiu intră în carantină.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Astăzi, 21 noiembrie a.c. a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În urma şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Mediaş, Oraşului Avrig şi localităţii Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Sibiu.

Sursa citată a precizat că, pe durata carantinei, circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

România - carantinată pe bucăți din cauza virusului Sars-cov-2

trei localități sibiu carantină
Carantină pentru alte trei localități.[Sursa foto: google]


De asemenea, o măsura suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localităţi carantinate din judeţul Sibiu, respectiv Sibiu, Şelimbăr Cisnădie şi Tălmaciu, în zilele de sâmbătă şi duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepţia celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curăţătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Citeste si: COVID-19 București! Nu mai sunt locuri la terapie intensivă!

Citeste si: Bilanț coronavirus 20 noiembrie: Situație dramatică la secțiile ATI

În localităţile care vor fi carantinate, rata de infectare este cuprinsă între 9 şi 15 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Sibiu, sâmbătă, rata de infectare în judeţ a scăzut uşor pentru a doua zi consecutiv. Rata înregistrată este de 8,82, faţă de 8,9 cu o zi în urmă.

De asemenea, în municipiul Sibiu a scăzut uşor procentul infectărilor, fiind, sâmbătă, de 13,22 la mie, faţă de 13, 45 cu o zi în urmă.

Municipiul Sibiu este în carantină de la începutul săptămânii.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si