Numărul de morți din cauza incendiilor care au devastat pădurile și satele montane din regiunea berberă din Algeria a crescut miercuri la 65 de persoane, inclusiv 28 de soldați, iar președintele țării a declarat o perioadă de doliu de trei zile pentru a onora viețile pierdute, informează BBC News.

Citeste si: VIDEO| Incendiu mistuitor de vegetație în Mehedinți. Mai multe case, făcute scrum

Trei zile de doliu național în Algeria

Autoritatea de Protecție Civilă a anunțat miercuri creșterea numărului de victime, față de situația de marți. Președintele Abdelmadjid Tebboune a declarat că națiunea sa din Africa de Nord va intra joi într-o perioadă de doliu de trei zile, care va include suspendarea tuturor activităților guvernamentale, cu excepția acțiunilor de solidaritate.

Citeste si: Grecia, in flacari

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Zeci de incendii au început să devoreze luni munții împădurite din regiunea berberă Kabyle, la est de Alger, capitala, distrugând casele, livezile de măslini și animalele care asigură existența regiunii.

Cel puţin 65 de persoane, între care 28 de militari, şi-au pierdut viaţa în incendiile forestiere care au devastat de luni seara nordul Algeriei, în special regiunea Kabylie, potrivit unui nou bilanţ furnizat miercuri de televiziunea naţională algeriană[Sursa foto: Twitter]

Greul din Algeria nu a trecut

Biroul Național de Meteorologie din Algeria a raportat că se așteaptă temperaturi ridicate până joi în aproape o duzină de regiuni, inclusiv în jurul orașului Tizi-Ouzou.

În unele locuri, se preconiza că termometrul va atinge 47 de grade Celsius.

Oamenii de știință din domeniul climei spun că nu există nicio îndoială că schimbările climatice cauzate de arderea cărbunelui, a petrolului și a gazelor naturale determină evenimente extreme, precum valuri de căldură, secete, incendii, inundații și furtuni.

O secetă și o căldură teribilă- ambele legate de schimbările climatice- provoacă incendii în vestul SUA și în regiunea de nord a Rusiei, Siberia.

Căldura extremă alimentează și incendiile masive din Grecia și Turcia.

Incendii de "origine criminală"?

Pompierii, ajutaţi de militari şi voluntari, se luptau miercuri pentru a încerca să stingă cele 69 de focare încă active în 17 prefecturi din nordul Algeriei. Cele mai importante focare au fost semnalate în prefectura Tizi Ouzou, unde au fost înregistrate şi cele mai multe victime.

Aceste incendii, despre care autorităţile au afirmat că sunt de "origine criminală", afectează mai multe zone din regiunea Kabylie. Imagini impresionante, însoţite de apeluri de ajutor, circulau pe reţelele de socializare, arătând corpuri carbonizate, vite agonizând asfixiate şi sate devastate de flăcări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si