După opt ani de absență, trenurile Intercity ar putea reveni pe căile ferate din luna decembrie, spun reprezentanții CFR. La final de 2014 trenurile Intercity au fost scoase din circulație deoarece nu mai putea fi asigurată viteza minimă obligatorie de 60 km/h necesară pentru ca un tren să aibă acest rang. 

Pe ce rute vor circula trenurile

Conform informațiilor clubferoviar.ro, trenurile cu rang de IC ar urma să circule pe rutele București-Constanța, București – Cluj, București – Suceava, București – Iași sau București – Timișoara. 

Citeste si: Un bărbat din Buzău a fost lovit mortal de tren

Vitezele însă nu ar fi cu mult mai mari decât acum. Între București și Cluj trenurile ar face peste 8 ore și jumătate, iar între București și Suceava, aproximativ 5 ore și 45 minute.

Citeste si: Sindicaliștii din CFR protestează la Ministerul Transporturilor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Cel mai rapid Intercity ar circula între București și Constanța, cu un timp înregistrat de 2 ore   

Bilete mai scumpe pentru trenurile Intercity

Tarifele pentru trenurile Intercity vor fi mai mari chiar cu 30-40% potrivit Clubului Feroviar.

Citeste si: VIDEO- Clipe de coşmar într-un tren: Un călător a leșinat de două ori din cauza căldurii și a aglomerației

Până la scumpirea cu 20% a biletelor de tren, la 1 iulie, un bilet de Intercity costa cu 40% mai mult decât un bilet de IR pe distanțe de 60 km, iar la 100 km diferența era de peste 25%.

Citeste si: Mersul trenurilor 2022: Cum poţi vedea online dacă un tren are întârziere?

Pentru distanțe mai mari, un bilet IC costa cu 25-30% mai mult decât un bilet de IR. Chiar dacă nu au mai existat trenuri IC în ultimii opt ani, grafice cu prețuri existau.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si