Trump blochează procesul certificării rezultatelor alegerilor prezidenţiale

Donald Trump îi primeşte vineri, la Casa Albă, pe liderii republicani ai Congresului statului Michigan, pentru a încerca să-i convingă să respingă victoria lui Joe Biden şi să desemneze ei înşişi mari electori care să-l aleagă pe el, scrie Reuters.

Author: Alina Raducu vineri 20 noiembrie 2020 , 14:27

Trump blochează procesul certificării rezultatelor alegerilor prezidenţiale
Trump blochează procesul certificării rezultatelor alegerilor prezidenţiale
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele republican în exerciţiu refuză cu încăpăţânare să-şi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, anunţată de toate marile instituţii de presă americane la 7 noiembrie, la patru zile după închiderea secţiilor

de votare.

Majoritatea recursurilor formulate în justiţie de către echipa sa de campanie au fost respinse de tribunale, însă Donald Trump încearcă să convingă instanţele legislative ale statelor-cheie în care republicanii sunt la putere, precum Michigan sau Pennsylvania să-şi aleagă proprii mari electori- ignorând votul popular, afirmă echipa sa, cu scopul de a continua să semene îndoiala cu privire la rezultatul alegerilor.

Rezultatele alegerilor, stat cu stat, este necesar să fie certificate în următoarele zile

Joe Biden, care este creditat cu 306 mari electori, iar Trump cu 232, a denunţat joi iniţiative ”total iresponsabile” ale preşedintelui în exerciţiu, în pofida faptului că nu se aşteaptă la o răsturnare alrezultatului alegerilor.

La 14 decembrie, cei 538 de mari electori din Colegiul Electoral, desemnaţi de fiecare stat, se reunesc pentru a desemna preşedintele Statelor Unite.

Toate recursurile echipei de campanie a lui Trump urmează să fie soluţionate până la această dată.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Preşedintele american îi primeşte vineri, la Casa Albă, pe liderul majorităţii republicane în Senatul statului Michigan Mike Shirkey şi pe omologul său în Camera Reprezentanţilor a statului. Lee Chatfield.

Cei doi aleşi urmează să asculte ce are să le spună Trump, conform unei surse din Michigan.

Însă Mike Shirkey spunea presei locale, la începutul săptămânii, că Congresul Michiganului nu va desemna un al doilea grup de mari electori.

Citeste si: OMS trage un semnal de alarmă! Tratamentul cu acest medicament trebuie întrerupt

Trump încearcă să blocheze procesul certificării rezultatelor alegerilor prezidenţiale

Totodată, Donald Trump a discutat cu o reprezentantă electorală a comitatului Wayne, în care se află oraşul Detroit, care s-a opus o vreme certificării rezultatelor alegerilor prezidenţiale în această circumscripţie foarte favorabilă democraţilor.

Echipa lui Trump, condusă de către avocatul său personal, fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani, continuă în paralel să denunţe în presă o conspiraţie naţionalăîn vederea furării alegerilor preşedintelui în exerciţiu.

O consilieră din cadrul echipei de campanie, Jenna Ellis, a respins într-un comunicat, joi seara, rezultatul renumărării voturilor în Georgia care confirmă victoria lui Joe Biden, apreciind că este vorba doar despre o renumărarea a unor ”voturi ilegale”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si