Trump a precizat că, pe lângă intervenţia în cazul deschis de Texas, el sau campania sa vor solicita să se alăture proceselor într-un număr de alte state, în cadrul încercărilor de inversare a rezultatelor alegerilor din 3 noiembrie. Statele respective sunt Missouri, Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississippi, Montana, Nebraska, Dakota de Nord, Oklahoma, Carolina de Sud, Dakota de Sud, Tennessee, Utah, şi West Virginia.

Experţii juridici afirmă că, la fel ca în alte cazuri intentate de campania Trump şi aliaţii acesteia, eforturile lui Paxton, care se referă la voturile din Georgia, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin, au şanse

de reuşită puţine sau chiar nule.

Curtea Supremă nu a anunţat dacă va audia cazul lui Paxton, despre care procurorul general al Michigan, Dana Nessel, a spus că este ”o acţiune de imagine”

La câteva ore de la depunerea plângerii, Curtea Supremă a refuzat să accepte un caz al unui congressman republican din Pennsylvania care contesta victoria lui Biden în acest stat, un refuz care poate semnala soarta cazului iniţiat de Paxton.

”Vom interveni în cazul Texasului (plus multe alte state). Acesta este unul important. Ţara noastră are nevoie de o victorie”, a scris Trump pe Twitter, miercuri.

Preşedintele republican, care a afirmat în repetate rânduri, fără dovezi, că victoria sa în faţa lui Biden i-a fost furată prin fraudă, a minimizat şi refuzul Curţii Supreme de a audia cazul referitor la Pennsylvania înregistrat de republicanul Mike Kelly.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

”Acesta nu a fost cazul meu, aşa cum s-a afirmat în mod incorect.

Cazul pe care îl aşteaptă toată lumea este cazul cu Texas şi altele numeroase care i se alătură. Este foarte solid, toate criteriile sunt îndeplinite. Cum poţi să ai o preşedinţie când marea majoritate consideră că alegerile au fost falsificate?”, a mai scris Trump pe Twitter.

Citeste si: Primul zbor ”fără COVID” peste Atlantic, între SUA și Europa

Citeste si: Peste 2 milioane de angajați vor fi injectați cu noul vaccin anti-COVID produs de Pfizer. Află despre cine este vorba

Secretatul pentru presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a scris pe Twitter că acţiunea lui Paxton este ”cel mai important şi complet caz de până acum, care prezintă neregulile alegerilor din 2020”

Paxton, un republican care rămâne sub acuzare pentru acuzaţii de fraudă cu instrumente financiare din partea statului, a solicitat marţi Curţii Supreme permisiunea de a-şi înregistra procesul care urmăreşte să blocheze certificarea victoriilor lui Biden în patru state cheie.

Citeste si: Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan de mână. „Ai impresia că Bogdan nu are șanse în fața nimănui?”- kfetele.ro

Citeste si: Atacat de rechin. Un actor celebru din "Piraţii din Caraibe" a murit la 49 de ani. Și-a găsit sfârșitul în timp ce făcea surfing- radioimpuls.ro

Paxton susţine că blocarea certificării alegerilor este justificată din cauza unor modificări presupuse necorespunzătoare ale procedurilor de vot, efectuate în ultimul an, a pretinsului tratament diferit faţă de alegătorii din zonele democrate şi a ”neregulilor” de la vot.

Acţiunea în justiţie sugerează implicit că legislativele din fiecare dintre aceste state ar putea să anuleze câştigarea voturilor populare de către Biden şi apoi să numească electori favorabili lui Trump în Colegiul Electoral, forul care alege în final câştigătorul alegerilor naţionale. Aceasta este strategia de joc final pe care o urmăreşte Trump, atât prin cazurile legale, cât şi prin presiunea sa asupra oficialilor aleşi din statele cheie.

Joe Biden s-ar putea să câştige 306 de voturi în Colegiul Electoral

Se preconizează că Biden va câştiga 306 de voturi în Colegiul Electoral, care se va întruni săptămâna viitoare, cu 36 de voturi mai mult decât are nevoie pentru a obţine o victorie la Casa Albă. Dacă i s-ar refuza voturile electorilor din cele patru state numite în moţiunea lui Paxton, Biden ar avea mai puţin de 270 de voturi în Colegiulul Electoral.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si