Tu știi care sunt primele semne ce indică deteriorarea distribuției la mașină?

Distribuția este componenta mașinii care ajută atât la eliminarea gazelor de eșapament, dar și la aducerea oxigenului în camera de ardere pentru a se realiza combustia.

Alex Dumitrescu, luni 03 august 2020 , 15:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mașinile pot utiliza distribuție pe lanț sau pe curea, în funcție de vechimea lor și de producător. Cele mai bune distribuții sunt cele pe lanț, deoarece se deteriorează mai greu, însă foarte important este și stilul de condus. 

Ca orice altă componentă a motorului, o distribuție deteriorată, neschimbată la timp poate provoca o serie de neplăceri. Sunt anumite semnale care indică deteriorarea acesteia, iar în continuare ți le vom prezenta pe cele mai evidente.

Mai mult fum de evacuare

Pentru motoarele diesel mai ales, un prim semn ce indică deteriorarea distribuției este o cantitate mai mare de fum de evacuare. Bineînțeles, nu ar fi aceasta singura cauză, însă în cele mai multe dintre cazuri se impune schimbarea distribuției. Cel mai sigur este să mergi cu mașina la un service autorizat pentru a afla cauza exactă. În cazul motoarelor diesel, fumul poate fi provocat de un reglaj al avansului necorespunzător: dacă ai noroc, poți rezolva doar acest reglaj fără să mai fie nevoie de schimbarea distribuției. 

Zgomot ciudat de la motor

,,Coșmarul” oricărui șofer este să audă zgomote nefirești din zona motorului. În momentul în care cureaua de distribuție intră într-un proces de deteriorare sau dacă se depun particule de praf pe aceasta, va produce un zgomot specific, pe care nu ai cum să îl ,,ratezi”. 

Oprirea bruscă a mașinii 

Cu siguranță este o etapă în care nimeni nu își dorește să ajungă, de aceea este mai bine să previi și să schimbi distribuția la timp.

În momentul în care mașina se oprește brusc, înseamnă că s-a rupt cureaua de distribuție. Dacă anumite semnale îți indicau deteriorarea distribuției, te poți aștepta la ,,pagube colaterale”: pistoane, chiulasă, tacheți, supape, arbori cu came și altele. În funcție de producători, starea și vechimea mașinii, este posibil să fie afectate mai multe sau mai puține componente ce au legătură cu distribuția. 

Ulei scurs din zona distribuției

Dacă observi pierderi de ulei în zona distribuției, acestea pot fi cauzate în cele mai multe cazuri de deteriorarea a trei componente: garnitura capacului ax-ului cu came, simeringul pentru etanșarea arborelui cotit sau simeringul pentru etanșarea ax-ului cu came. Totodată, la modelele vechi de autoturisme, pierderile de ulei pot apărea și la nivelul garniturii de chiulasă. 

Sursa foto: https://www.autoeco.ro/set-curea-de-distributie-contitech-ct957k1/a11127517/

În principiu, acestea sunt cele mai comune semne care te pot îndruma spre schimbarea kit-ului de distribuție.

Bineînțeles, cel mai sigur ar fi să nu ajungi în momentul în care te întrebi de ce mașina scoate zgomote ciudate sau fum, ci să o verifici la anumite intervale de timp. Astfel, dacă vei schimba distribuția încă de la primele semne de uzură, te vei bucura mai mult timp de mașină, vei economisi bani (în unele cazuri sume mari) și timp: o distribuție se schimba ușor la un service autorizat, dacă ai noroc în aceeași zi te poți bucura din nou de mașină (dacă nu este prea aglomerat).  

Dacă știi deja că trebuie sa schimbi distribuția, cel mai simplu ar fi să comanzi online tot ceea ce ai nevoie. Îți recomandăm un kit distributie de la AutoEco și vei beneficia nu doar de produse calitative dintr-un magazin autorizat, dar și de transport prin curierat oriunde te-ai afla în România și consultanță gratuită în alegerea produselor. 

Sperăm că informațiile prezentate să îți fie de folos! 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/xe-e69j6-Ds


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor România 2021. Prima reactie a lui Musty dupa eliminarea de la Survivor Romania... Survivor România 2021. Prima reactie a lui Musty dupa eliminarea de la Survivor Romania 2021! Cum si-a dat seama ca va parasi competitia
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9... Semnficația celor 40 de Mucenici. Cine au fost acești SFINȚI și ce reprezintă ziua de 9 Martie
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si