Turcan: Guvernul va aloca 20 de milioane de euro pentru un nou program

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că Guvernul va aloca 20 de milioane de euro pentru un nou program-pilot ”Şcoală după Şcoală”, începând din septembrie 2020. Programul este destinat elevilor care provin din zone defavorizate şi din familii dezavantajate, care vor beneficia de de o finanţare de 200 de lei pentru programe de tipul ”After-School”.

G.B., joi 13 februarie 2020 , 12:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Guvernul Orban va lansa în dezbatere publică un nou APEL pentru un proiect-pilot de tipul ”After-School”, din bani europeni. Beneficiarii vor fi elevi care provin din zone defavorizate şi familii dezavantajate, copii care sunt expuşi riscului de abandon şcolar. Prin acest proiect fiecare elev va beneficia de o finanţare de 200 de lei pentru programe de tipul ”After-School”, anunţă Turcan.

Turcan: Guvernul va aloca 20 de milioane de euro pentru un nou program

Ea explică faptul că obiectivele acestui program sunt: îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor aflaţi în situaţii de risc de abandon şcolar, reducerea dificultăţilor şi discrepanţelor în însuşirea abilităţilor de scris, citit şi socotit, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare şi crearea oportunităţilor de dezvoltarea a unor abilităţi de viaţă independentă, precum şi prevenirea neglijării copiilor, întoarcerea părinţilor la lucru.

Citeste si: Imagini cutremurătoare din clinica dentară în care un copil de 4 ani a intrat în comă și a murit după o anestezie! Un alt micuț, leșinat în brațele părinților după o intervenție

”Proiectul va simplifica vieţile a mii de familii active. Ne propunem să asigurăm toate condiţiile pentru a reduce spre zero fenomenul părăsirii timpurii a şcolii în zonele vizate de proiect.

Dorim ca toţi copiii să finalizeze învăţământul obligatoriu şi să aibă mai multe şanse în viaţă. Programul adaugă ani de şcoală, iar orice an în plus la educaţia unui copil înseamnă scăderea cu 8,2% a investiţiilor în sănătate, scăderea cu 8% a şomajului şi creşterea cu 9,8% a veniturilor la înaintarea în vârstă”, explică vicepremierul, care consideră că ”acest demers este o investiţie în viitorul copiilor”.

Ea argumentează că, potrivit tuturor studiilor internaţionale, un astfel de program poate reduce simţitor rata abandonului şcolar şi poate stimula copiii care nu sunt şcolarizaţi în

acest moment să se întoarcă la şcoală.

Citeste si: Moise Guran vrea să îngroape mafia lemnului și să stopeze tăierile ilegale

Citeste si: Ironie sau adevăr? Declarațiile lui Mircea Badea: „Sunt cel mai mare fan a lui Ludovic Orban. Îmi place tot!”

După etapa de testare, Guvernul va propune un calendar de măsuri pentru generalizarea acestui program finanţat din bani de la bugetul de stat şi fonduri europene.

Citeste si: Doliu în cinematografie! A murit Joseph Vilsmaier


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Va deveni tată! Paul de la Puterea Dragostei este în culmea fericirii: „ Îmi porți... Va deveni tată! Paul de la Puterea Dragostei este în culmea fericirii: „ Îmi porți copilașul în pântece!”
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si