O turistă care a suferit o fractură la un picior  în timp ce schia, pe Valea Vânturişului, a fost evacuată de salvamontiștii din Prahova, fiind solicitat un elicopter pentru a fi ridicată cu troliul. Femeia a fost dusă la Spitalul Judeţean Braşov.

Ce au transmis reprezentanții Salvamont

Potrivit reprezentanților Salvamont Prahova, o turistă care practica schiul de tură a suferit o fractură de maleolă, pe Valea Vânturişului.

Citește și: Turiști evacuați din cauza căderilor masive de zăpadă. Cele 30 de persoane au fost cazate într-o unitate de la marginea staţiunii Păltiniş

„În vederea asigurării unei evacuări rapide a persoanei accidentate, Dispeceratul Judeţean Salvamont Prahova a hotărât solicitarea elicopterului de la POA Braşov. Turista a fost evacuată prin troliere, evaluată în cabinetul medical de la Baza Salvamont Cota 1400 şi transportată la Spitalul Judeţean Braşov”, a arătat sursa citată.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO |Arafat, declarații despre avalanșa din Munții Făgăraș: „Dacă drumul era închis, turiştii de la cabana Capra nu şi-au pus doar viaţa lor în pericol, ci şi pe cea a salvatorilor”

Citește și: Vești proaste pentru cei care vor să meargă la schi în Bulgaria! Avertismentul Ministerului de Externe

La misiune au participat salvatori montani de la Salvamont Prahova şi Salvamont Sinaia.

Citește și: S-a înregistrat un număr record de accidente pe pârtiile din Poiana Brașov. „Paradoxal, pentru o zi în care pârtiile s-au prezentat în stare excelentă”

Citește și: Au supraviețuit miraculos celei mai mari avalanșe din ultimele decenii, iar acum sunt buni de plată! După ce i-au salvat, autoritățile i-au amendat: „Dacă turiştii îşi riscă viaţa, normal că risca şi viaţa salvatorilor”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si