Turiștii ar putea fi testați la intrarea în stațiunile de pe litoral

Turiștii care vor merge pe litoral în această vară ar putea fi testați la intrarea în stațiuni, se arată într-o propunere anunțată de prefectul de Constanța.

I.C., miercuri 06 mai 2020 , 10:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceasta va fi una dintre măsurile luate în calcul pentru stoparea răspândirii coronavirusului, a declarat prefectul de Constanța, George Niculescu, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții patronatelor din turism.

Citeste si: Senatul a adoptat proiectul prin care personalul medical primește 2.500 de lei

„Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. Să vedem sub ce formă se poate face lucrul acesta. Vorbim de teste rapide. Se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune și nu este purtător de Covid-19, practic dacă acest test s-ar extinde pentru toate persoanele care intră în stațiune, riscul de cotractare a virusului este foarte restrâns”, a declarat acesta, potrivit info-sud-est.ro.

plaja3.jpg

Agenții economici din turism au spus că vor contribui la achiziționarea testelor necesare, iar propunerile vor fi transmise ministerelor de resort, a mai spus prefectul de Constanța.

Citeste si: Raed Arafat: „La toamnă e posibil să revină COVID-19 din nou”

„Vom transmite cât mai repede propunerile la minister. Pentru achiziționarea testelor presupun că va fi un efort comun. Am văzut deschidere din partea agenților economici de a contribui pentru efectuarea acestor testări. Sunt costuri pe care ei și le asumă, tocmai pentru a putea aduce servicii de calitate și în condiții de siguranță pentru turiști. De asemenea, trebuie compensate de niște măsuri fiscale, atât la nivel local, cât și la nivel central”, a mai spus George Niculescu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si