Turiștii români, polonezi și ucraineni sunt prea săraci pentru litoralul bulgăresc

Hotelierii și comercianții bulgari sunt nemulțumiți de turiștii ce le trec pragul în acest sezon estival.

Author: Diana Bostan vineri 13 august 2021 , 17:42

Litoralul bulgăresc
Litoralul bulgăresc[Sursa foto: cancan.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Deși hotelurile sunt ocupate la o capacitate de 100%, comercianții de pe litoralul bulgăresc, simt lipsa turiștilor bogați din Rusia, Marea Britanie, Franța, statele nordice și alte țări din Occident.

„Sunt turiști, dar sunt foarte săraci”

„Situația este foarte proastă, în special pentru magazinul meu – vând încălțăminte făcută special pentru turiștii ruși, însă ei lipsesc. În locul lor au venit români care nu cumpără nimic. Sunt și tineri care nu fac niciun fel de cumpărături, doar merg la restaurante. Sunt turiști, dar sunt foarte săraci. Cum ne vom plăti chiriile?”, s-a plâns un comerciant din Sunny Beach la postul de radio BNR.

Citeste si: Invazie de alge în sudul litoralului

Între 15.000 și 20.000 de turiști zilnic

Între 15.000 și 20.000 de mașini cu turiști ajung zilnic în stațiunea Sunny Beach. Sunt cozi la fast-food-uri, iar barurile de pe plajă și restaurantele sunt pline, dar cu toate acestea comercianții sunt tot nemulțumiți.

Bulgarii afirmă că turiștii din estul Europei nu fac prea multe cumpărături. Pe lângă români, stațiunea este la mare căutare printre polonezi, ucraineni și moldoveni.

Citeste si: Teo Trandafir: “Se întâmplă lucruri pe care eu nu le-aș rata …”- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

O altă nemulțumire este legată de locurile de parcare. Majoritatea turiștilor vin cu mașinile, pe care le parchează în parcuri, pe alei, parcări neamenajate. Locuri libere sunt doar în parcările cu plată.

Citeste si: Mancare expirata pe litoral

„Nu există deloc turiști occidentali, iar romii fură seara de la turiști”

Din cauza restricțiilor, principalii turiști sunt cei din țările vecine.

Însă nemulțumiri sunt și de cealaltă parte: “Este o nebunie. Este mult zgomot, plajele sunt aglomerate, nu sunt umbrele”, spun turiștii. ”În luna august au fost mereu mulți oameni. Să nu uităm că, datorită respectării distanței, a trebuit să reducem numărul de umbrele și din această cauză a scăzut cu 25-30%”.

De la începutul sezonului estival, potrivit Sistemului Centralizat de Informații Turistice, peste 2,5 milioane de turiști au ales să își petreacă vacanța în Bulgaria.

Citeste si: Au lăsat marea pentru litoralul Ardealului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si