Oleksandr Tkacenko, ministrul ucrainean al Culturii, a anunţat, vineri, că Ucraina va cere schimbarea deciziei luate de EBU legată de organizarea Eurovision 2023.

Ucraina respinge decizia EBU cu privire la organizarea Eurovision în 2023

Ucraina nu este de acord cu natura unei astfel de decizii – am fost puşi în faţa faptului împlinit f-r- discuţii sau alte opţiuni. Dar credem ferm că avem toate motivele să negociem pentru găsirea unei soluţii care să satisfacă toate părţile.

Am câştigat cinstit Eurovision şi am îndeplinit toate condiţiile la termen în ceea ce priveşte procesul de aprobare a organizării concursului în Ucraina – am oferit răspunsuri şi garanţii de securitate şi posibile locuri pentru concurs.

Citeste si: Eurovision 2023 nu va fi organizat în Ucraina. Ce anunț au făcut organizatorii

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina este un semnal puternic către întreaga lume că susţine acum Ucraina. Vom cere schimbarea deciziei, pentru că noi credem că vom putea îndeplini toate cerinţele, după cum am subliniat în dialogul cu EBU.

De aceea cerem negocieri suplimentare cu privire la găzduirea Eurovision 2023 în Ucraina ”, a notat ministrul ucrainean pe Facebook.

EBU a anunțat că Eurovision 2023 nu va putea fi organizat în Ucraina

„Având în vedere războiul care are loc după invazia Ucrainei de către Rusia, EBU a evaluat situaţia şi a realizat un studiu de dezabilitate foarte cuprinzător, în consultare cu AU:PBC şi specialişti externi, în special pentru a revizui problemele de securitate”, a precizat EBU.

La capătul acestei analize, EBU a concluzionat că „în circumstanţele actuale, UA:PBC nu este în măsură să îndeplinească condiţiile de securitate şi operaţionale necesare pentru a găzdui, organiza şi produce Concursul Eurovision al cântecului potrivit dispoziţiilor prevăzute de regulament”. 

Citeste si: VIDEO-Noi detalii în cazul votului de la Eurovision 2022. EBU spune că România și alte 6 țări s-au votat între ele

„Aceste discuţii vor avea ca scop stabilirea dacă Eurovision Song Contest 2023 poate avea loc în Regatul Unit”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si