
UE alocă statelor membre 100 de milioane de euro pentru achiziţionarea şi distribuirea unor teste rapide COVID-19
Uniunea Europeană (UE) urmează să aloce 100 de milioane de euro în vederea cumpărării şi distribuirii unor teste rapide (antigenice), în vederea opririi unei noi intensificări a covid-19, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, care catalogat situaţia drept ”foarte gravă”, scrie AFP.
Citeste si: Noi restricţii la graniţa României! Măsurile intră în vigoare de joi!
Testele antigenice mai puţin performante decât testele PCR nu necesită analize de laborator, iar rezultatul poate fi cunoscut în zece până la 30 de minute
Aceste teste rapide ”pot juca un rol important, însă noi propunem o abordare la scara UE în domeniul aprobării şi utilizării.
Preşedintele Consiliului European Charles Michel a pledat marţi în favoarea unei coordonări a omologării testelor rapide şi garantării producerii lor ” la scară europeană, pentru ca ele să fie disponibile peste tot ”.
Cu o zi înaintea unui summit prin videoconferinţă a şefilor de stat şi de guverne, Ursula von der Leyen a reclamat din nou o mai bună împărtăşire a datelor sanitare între statele membre prin
”Acest lucru ne va ajuta, de exemplu, să ştim unde există capacităţi în unităţile de terapie intensivă” sau dacă transferuri peste fronrieră ale unor pacienţi ”pot fi organizate în caz de necesitate”, a declarat ea.
Citeste si: Papa Francisc numește pandemia de coronavirus drept „o doamnă numită Covid care face mult rău”
Comisia care intenţionează să coordoneze strategiile naţionale de vaccinare propune o prelungire cu şanse luni a scutirii de la plata TVA la achiziţionarea unor vaccinuri şi kituri de depistare
Von der Leyen şi-a reiterat îndemnul la o armonizare a reglementării călătoriilor în UE, prin elaborarea unui ” formular comun de localizare a pasagerilor UE”.
Aceasta mai propune o ”extindere a căilor rezervate, rezervate până acum transportului rutier de marfă, la transporturile feroviare, aeriene şi pe că navigabile”,
pentru a nu perturba schimburile comerciale în cadrul UE.A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.