UE vrea ca euro să devină monedă de referinţă pentru tranzacţiile internaţionale cu hidrogen

Uniunea Europeană vrea ca euro să devină monedă de referinţă pentru tranzacţiile internaţionale cu hidrogen, în cadrul proiectelor sale pentru surse curate de energie, a declarat, luni, comisarul pentru Energie Kadri Simson, informează Reuters.

Author: Alina Raducu marți 02 februarie 2021 , 08:15

UE vrea ca euro să devină monedă de referinţă pentru tranzacţiile internaţionale cu hidrogen
UE vrea ca euro să devină monedă de referinţă pentru tranzacţiile internaţionale cu hidrogen
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UE intenţionează să extindă masiv producţia de energie regenerabilă şi de hidrogen, pe parcursul acestui deceniu, pentru a deveni ”neutră faţă de mediu”,

respectiv ca bloculor celor 27 de state membre să nu mai emită gaze cu efect de seră.

Uniunea Europeană vrea ca euro să devină monedă de referinţă pentru tranzacţiile internaţionale cu hidrogen

Unul dintre obiectivele Comisiei Europene este ca până în 2030 să deţină echipamente cu o capacitate de 40 de GW care să utilizeze energie regenerabilă pentru a produce hidrogen. Acesta va fi folosit drept carburant în industrie şi transporturile de mare tonaj.

Comisia mai doreşte să creeze un comerţ transfrontalier cu hidrogen cu state aflate în apropiere cum ar fi Ucraina sau Maroc, care, potrivit grupurilor industriale, pot găzdui capacităţi de producere a hidrogenuui de 40 GW până în 2030.

Citeste si: Trupul descompus, găsit în lada unui pat, într-un apartament din București, este al unei fete de 12 ani. Cine este minora dispărută de câteva săptămâni- kanald.ro

Citeste si: Cum și-a explicat soțul Danei Roba gestul necugetat în fața anchetatorilor. Motivul pentru care și-a ieșit din minți și nu s-a mai putut controla- wowbiz.ro

Bruxelles-ul are obiectivul de a folosi piaţa nascentă a hidrogenului pentru ca euro să devină moneda de referinţă în tranzacţiile internaţionale cu acest gaz.

”Vedem un mare potenţial pentru rolul euro de monedă de referinţă în comerţul internaţional al energiei durabile”, a afirmat Simson într-un eveniment online găzduit de şcoala de business Esade din Barcelona.

Citeste si: Vlad Voiculescu: România se află în topurile vaccinării din întreaga lume

În prezent, UE are o capacitate de producţie a hidrogenului din surse regenerabile de 1 GW

La un nivel mai larg, Bruxelles-ul doreşte să promoveze rolul internaţional al euro pentru a ajuta companiile europene să gestioneze riscurile valutare şi costurile şi să protejeze economia blocului comunitar de şocurile valutare.

Anul viitor, compania va revizui regulile referitoare la undicii folosiţi ca referinţe în instrumentele financiare şi contracte, cu scopul de a crea indici denominaţi în euro pe pieţele în formare, cum este cea a hidrogenului.

Citeste si: Țara care prelungește izolarea cu încă cinci săptămâni, din cauza CORONAVIRUS


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si