Țara care prelungește izolarea cu încă cinci săptămâni, din cauza CORONAVIRUS

Israelul prelungeşte izolarea împotriva covid-19 la nivel naţional cu cinci săptămâni, în urma unui eşec al strategiei lui Netanyahu.

Author: Georgiana Balaban luni 01 februarie 2021 , 16:41

israelul prelungește izolarea
Țare care prelungește izolarea.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Israelul şi-a prelungit izolarea în lupta împotriva covid-19, în contextul în care noi variante ale noului coronavirus îi pun la încercare campania de vaccinare, iar lideri iisraelieni recunosc că o ieţire din criza santară şi economică va dura mai mult timp decât estimau, relatează Reuters.

Mii de evrei ultraortocşi au asistat duminică la funeraliile, la Ierusalim, ale unui număr de doi rabini de prim-plan- provocând un val de critici din partea partenerilor de coaliţie a premierului Benjamin Netanyahu.

Ce au transmis autoritățile

Benjamin Netanyahu, aflat în campanie electorală în vederea unor alegeri parlamentare, a promovat o vaccinare rapidă a celor mai fragili israelieni- aproximativ 24% dintre cei nouă milioane de locuitori ai ţării- şi o izolare naţională ca o soluţie în vederea unei relansări a economiei în februarie.

Citeste si: Nu se mai iese din Portugalia timp de 15 zile! Măsuri dure din cauza noului coronavirus: „Etapă groaznică a pandemiei...”

Însă rezultatele pe care sconta la jumătatea lui ianuarie nu au avut loc.

israelul prelungește izolarea
Izolare prelungită cu încă cinci săptămâni.[Sursa foto: PixaBay]

Din contră, numărul cazurilor grave de covid-19 a crescut în rândul populaţiei nevaccinate, iar Guvernul atribuie acest lucru noilor variante ale SARS-CoV-2 şi nerespectării restricţiilor.

Citeste si: Avertisment OMS: ”Este prea devreme să încetinim” lupta împotriva covid-19

Guvernul Netanyahu a adoptat o prelungire a izolării la nivel naţional- cu cinci săptămâni- până vineri, în aşteptarea unei validări în Parlament a măsurii, potrivit prsei israeliene.

Citeste si: Franța închide granițele pentru turiștii din afara Uniunii Europene, de teama noilor tulpini de coronavirus

Parlamentul israelian a dubblat cuantumul amenzilor contravenţionale prevăzute în cadrul izolării- la 10.000 de shekeli (2.518 euro).


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si