Ulei de măsline. Patru greșeli pe care le faci când gătești cu acest ingredient

Ulei de măsline. Toată lumea știe că uleiul de măsline este un elixir pentru sănătate și numeroase studii au demonstrat că poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie să ştim însă cum să-l folosim.

Author: R.B. luni 03 februarie 2020 , 17:32

Ulei de măsline
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ulei de măsline. Îl alegi pe cel ”light”

Toate tipurile de ulei de măsline au cam același număr de calorii, adică aproximativ 120 de calorii și 15 grame de grăsime la o lingură. Termenul ”light” se referă, în cazul uleiului de măsline, la culoare și aromă.

Ulei de măsline

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciorbă prea des. Este complet incredibil

Ulei de măsline. Nu citești eticheta

Cel mai sănătos ulei de măsline este cel pe a cărui etichetă este specificat presat la rece. ,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%.

Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Puţini sunt fabricanţii care respectă aceste reguli.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Ulei de măsline

Citeste si: VIDEO| Pizza care nu îngrașă. Cum se prepară

”Concret, din 100 de kilograme de pulpă de măsline, ar trebui să se extragă 20 de kilograme de ulei, dar ei o încălzesc şi obţin 40 de kilograme. Este ca şi cum ai vinde un Trabant drept Mercedes,” detaliază profesorul.

Ulei de măsline. Îl irosești pe cel extravirgin la prăjit

”La ardere e păcat să-l irosim pe cel extravirgin mai scump. La prăjit putem alege uleiul rafinat de măsline şi cel nehidrogenat de palmier,” spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Ulei de măsline

Citeste si: Leurda, preferata americanilor! Cum a ajuns mancarea romaneasca sa ii fascineze

Ulei de măsline. Îl ții aproape de cuptor

Nimic nu râncezește uleiul de măsline mai repede decât căldură și lumina. Ține uleiul de măsline într-un recipient închis la culoare și depozitează-l într-un loc răcoros, departe de sursele de căldură și de razele soarelui, scrie doctorulzilei.ro.

Citeste si: Cum a slăbit cu adevărat, Andreea Marin! S-a dat de gol: „M-ați prins, recunosc”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si