Ultimă oră. Mandat de arestare pe numele fostei Prime Doamne zimbabwiene Grace Mugabe

Poliţia sud-africană a anunţat miercuri că s-a emis un mandat de arestare pe numele lui Grace Mugabe, soţia fostului preşedinte zimbabwian Robert Mugabe, în cadrul unui dosar cu privire la agresarea unui manechin sud-african, la Johannesburg, în 2017, relatează AFP.

E. V., miercuri 19 decembrie 2018 , 20:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un tribunal de la Randburg, în provincia Gauteng în care se află oraşul Johannesburg, a emis un mandat de arestare pe numele lui Grace Mugabe la 13 decembrie, sub acuzaţia de ”vătămare gravă”.

”Noi urmăm procedurile Interopl (poliţia penală internaţională) şi cerem, aşasar, un ajutor pentru a-i obţine arestarea”, a precizat poliţia.

Potrivit preşedintelui zimbabwian Emmerson Mnangagwa, ales în vară, Robert Mugabe, în vârstă de 94 de ani, se află în Singapore, la îngrijiri medicale şi este incapabil să meargă din cauza bolii şi vârstei.

Mandat de arestare pe numele lui Grace Mugabe

Fosta Primă Doamnă a Zimbabwe, în vârstă de 53 de ani, este acuzată că a lovit-o pe Engels cu un prelungitor electric, într-un hotel de lux, în cartierul de afaceri Sandton, unde cele două fiice ale sale se aflau într-un sejur, conform News. 

Manechinul., în vârstă de 20 de ani, a suferit tăieturi la nivelul frunţii şi la ceafă. La acea vreme, Robert Mugabe se afla la putere, iar Guvernul sud-african i-a acordat imunitate diplomatică soţiei sale, ceea ce i-a permis să părăsească Africa de Sud şi să se întoarcă în Zimbabwe.

Mandat de arestare pe numele lui Grace Mugabe

Robert Mugabe a fost înlăturat de la preşedinţia Zimbabwe în noiembrie 2017, după o lovitură militară în forţă, provocată de către generali, cu scopul de a pune capăt unor speculaţii potrivit cărora bătrânul preşedinte avea să-i permită soţiei sale să-i succeadă în funcţie după ce s-a aflat la putere timp de 37 de ani.

sursa foto: news 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si