Un agresor sexual a fost recompensat cu suma de 110.000 de lire. Cum isi motiveaza decizia judecatorul care a dat sentinta
Social

Un agresor sexual a fost recompensat cu suma de 110.000 de lire. Cum isi motiveaza decizia judecatorul care a dat sentinta

I. I.
7 dec 2017

Un juedcator britanic si-a cerut scuze pentru ca a recompensat un agresor sexual cu suma de 110.000 lire, deoarece a fost intemnitat pentru o perioada mult prea lunga de timp.

Potrivit Metro.co.uk, Aliou Bah, in varsta de 28 de ani, originar din Guineea, a fost incarcerat de doua ori pentru abuz si hartuire sexuala. Una dintre victimele sale a fost o adolescenta de 16 ani. Dupa ce si-a indeplinit sentinta initiala, Aliou a mai ramas incarcerat inca 21 de luni, dupa ce serviciul de imigrari a incercat sa il deporteze.

Judecatorul Nicholas Madge a declarat ca victimele agresorului ar trebuie despagubite, nu acesta. Totusi, el a mai adaugat ca trebuie sa se supuna legii, motivandu-si astfel gestul controversat. Madge a explicat ca statutul de refugiat al agresorului ar fi impus ca acesta sa fie eliberat dupa savarsirea primei sentinte.

Aliou Bah a sosit in Marea Britanie in anul 2007 si a fost incarcerat pentru 18 luni, dupa ce a agresat sexual o minora de 16 ani, in 2011. In 2014 a recidivat, fiind din nou inchis pentru o perioada de doi ani.

Departamentul de Stat a semnat un ordin de deportare impotriva lui Bah, in decembrie 2011, fara ca nimeni sa-si dea seama ca are dreptul sa fie tratat ca refugiat. El a fost tinut in inchisoare timp de 14 luni, intre ianuarie 2012 si martie 2013, in asteptarea unei deportari care nu s-ar fi intamplat niciodata.

Autoritatile din Guineea au refuzat in mod constant sa elibereze documente de calatorie pentru oricine nu doreste sa se intoarca voluntar in tara. Bah nu sa oferit voluntar sa se intoarca acasa, iar judecatorul a spus ca nimeni nu a fost deportat cu succes in statul din Africa de Vest incepand cu anul 2006. Ambele perioade de detentie de imigrare au fost, prin urmare, ilegale, a decis judecatorul.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook