Un alt incendiu de vegetație. Focul a izbucnit în Siberia: „Nu ne amintim să fi existat vreodată o situație atât de gravă precum acum”

Un incendiu violent de vegetație a pornit în Siberia. Locuitorii au fost nevoiți să fugă din case și au mărturisit că niciodată nu au trecut printr-o situație atât de gravă.

Author: Georgiana Balaban miercuri 04 august 2021 , 11:29

un-alt-incendiu-de-vegetatie-a-avut-loc-focul-a-izbucnit-in-siberia-nu-ne-amintim-sa-fi-existat-vreodata-o-situatie-atat-de-grava-precum-acum
Incendiu în Siberia.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Incendiile de vegetație au adus iadul în Siberia. Mii de persoane și-au părăsit locuințele pentru a scăpa cu viață. Peste 150 de incendii de vegetație ard necontrolat, iar pompierii, avioanele și elicopterele se luptă neîncetat să stingă focul.

Fumul dens și gros le-a îngreunat misiunea.

Citeste si: Incendiu violent la un depozit de butelii, în Prahova. Două persoane au suferit arsuri grave

Valurile toride de caniculă au făcut prăpăd în mai multe zone din Europa. Siberia este și ea o țară grav afectată. Incendiile de vegetație izbucnite s-au întins mai repede decât se așteptau autoritățile, astfel munca pompierilor a devenit instant o luptă contracronometru.

Focul nu a afectat doar o singură localitate, ci zeci de alte zone din Siberia. Locuitorii și-au petrecut ultimele trei luni înconjurați de nori grei de smog, care au ajuns până deasupra Oceanului Pacific.

Incendiile de vegetație fac ravagii

Iarna în Siberia se înregistrează cele mai mici temperaturi, însă acum incendiile de vegetație sunt de neoprit. Flăcările au ars necontenit încă de la începutul lunii mai și au cuprins până acum 2 milioane de hectare din sălbăticia Iacuției, adică întreaga suprafață a unei țări precum Slovenia.

Citeste si: BREAKING: Incendiu într-un parc auto din Sibiu

un-alt-incendiu-de-vegetatie-a-avut-loc-focul-a-izbucnit-in-siberia-nu-ne-amintim-sa-fi-existat-vreodata-o-situatie-atat-de-grava-precum-acum
Incendiu de vegetație.[Sursa foto: PixaBay]

Flăcările s-au extins de la vegetație până la locuințele oamenilor aflați în zonă. Sute de persoane au fost nevoite să lase totul în urmă pentru a scăpa cu viață. Chiar dacă îi durea sufletul, oamenii și-au abandonat casele și s-au rugat ca pompierii să facă tot ce le stă în putință pentru a-i salva.

Pe lângă oameni și animalele suferă. Urșii bruni au fost alungați din habitatul lor natural, din cauza flăcărilor. Ei au fost văzuți căutând mâncare de-a lungul drumurilor din Iacuția.

Citeste si: Incediu la o hală de reciclare din Popești-Leordeni: 10 victime

„Nu ne amintim să fi existat vreodată o situație atât de gravă precum acum”, a declarat un locuitor al satului Kobuai.

Incendiul este mai puternic ca oricând. În jur de 2.000 de pompieri se luptă la foc continuu cu flăcările, care au izbucnit pentru prima dată pe 4 mai. În luna iunie lucrurile s-au înrăutățit. A fost cea mai uscată lună din istoria Iacuției, potrivit măsurătorilor care au început la sfârșitul secolului al 19-lea. Fumul dens a pus stăpânire pe zeci de orașe, astfel până și avioanele pompierilor au rămas la sol din cauza vizibilității reduse.

Oamenii legii sunt îngrijorați de evoluția incendiilor care sunt de neoprit. Ei se gândesc la soluții care i-ar putea ajuta și salva de infernul care s-a năpustit asupra vegetației.

Citeste si: Momente de groaza pentru un copil de 13 ani din Harghita, care a incercat sa-si salveze bunicii din flacari! Incredibil cum au fost gasiti cei doi batrani!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si