Jandarmerița Ștefania, devenită celebră după ce a fost bătută și dezarmată la protestele din 10 august 2018, povestea la câteva luni după incident că a rămas traumatizată de momentele pe care le-a trăit și ia în calcul mutarea într-o altă structură. Acum, la un an de la acele evenimente, Ștefania N. apare ca făcând parte din Batalionul 5 al Jandarmeriei Române.

În Jandarmeria Română, batalioanele 1-5 sunt de ordine publică iar Batalionul 6 este o structură de acțiuni speciale și intervenții antiteroriste.

Ștefania a făcut parte din Brigada Specială de Intervenție ”Vlad Țepeș” a Jandarmeriei, chemată pe 10 august să restabliească ordinea în Piața Victoriei. 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă- wowbiz.ro

Ștefania N. și colegul ei, Cristian F., s-au constiuit în părți civile în procesul penal împotriva celor 7 ultrași care apar pe camerele de filmare lovind-o pe jandarmerița căzută la datorie. Dintre aceștia, doi au fost trimiși în judecată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor (tânărul care i-a luat pistoul Ștefaniei a mers cu un prieten pe un câmp de lângă București iar cei doi au tras cu pistolul pe care-l aveau). 

Citeste si: Indicii-surpriză în cazul crimelor de la Caracal! ”La ieșirea din oraș e un pod rutier și acolo e o hidrocentrală”! Vezi cine spune asta

Ștefania, către judecător: Au vrut să mă omoare

Cei doi jandarmi solicită despăgubiri de 200.000 euro (100.000 euro fiecare) de la cei care i-au lovit. "Având în vedere duritatea cu care am fost lovită, intensitatea loviturilor primite, modalitatea de îndreptare a loviturilor către zona capului (ulterior deposedării mele de casca de protecție), precum și sustragerea armei din dosare, mi-am

dat seama că viața mea este în pericol. Ferocitatea, cruzimea și numărul mare al persoanelor ce mă loveau, mi-au creat sentimentul că scopul acestora îl reprezenta suprimarea vieții mele și, probabil, și a colegului meu. Consider că rezultatul suprimării vieții sau a producerii de vătămari grave și permanente nu s-a produs prin diligența unor persoane din rândul manifestanților care au dat dovadă de umanitate și au depus eforturi pentru a mă conduce către alți colegi jandarmi care m-au preluat și m-au îndepartat de pericol", se arată în chemarea în judecată semnată de jandarmerița Ștefania.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si