Asteroizi de mici dimensiuni trec cu regularitate pe langa Terra, insa asteroidul 2014 J025, descoperit in mai 2014, este cel mai mare corp ceresc de acest tip care se va apropia de planeta noastra dupa anul 2004. El se va apropia de Pamant pana la o distanta de 1,8 milioane de kilometri- de 4,6 ori mai mare decat distanta medie dintre Terra si Luna.

Avand la dispozitie numeroase date stiintifice despre acest asteroid, colectate pe parcursul mai multor ani, specialistii de la NASA au putut sa ii calculeze traiectoria cu un grad ridicat de precizie.
2014 J025 nu va fi vizibil cu ochiul liber, insa pasionatii de astronomie vor putea sa il vada cu ajutorul unor telescoape obisnuite, timp de una sau doua nopti, incepand din seara de miercuri.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Acest asteroid va ajunge din nou aproape de Terra, la o distanta similara, abia peste 500 de ani.
In 2004, un asteroid cu diametrul de 5 kilometri, denumit Toutatis, a trecut pe langa Terra la o distanta echivalenta cu patru lungimi lunare (aproximativ 1,6 milioane de kilometri).


Specialistii de la NASA monitorizeaza in aceasta perioada un alt asteroid, 1999 AN 10, ce are un diametru de 800 de metri, care va trece pe langa Terra la o distanta de doar 380.000 de kilometri (mai mica decat distanta Pamant-Luna), in anul 2027. 

Sursa: News.ro
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si