Bărbatul s-a îmbolnăvit după ce a fost mușcat de o căpușă și a fost internat la un spital din Castilia și Leon.
Această febră hemoragică Crimeea-Congo este provocată de Nairovirus și este transmis de căpușe.

Citeste si: Primul caz de barelioză în Dâmbovița, de la mușcătura de căpușă

Pacienții infectați pot prezenta de la simptomatologie ușoară până la severă. Acestea pot prezenta febră, sângerare în ochi și piele, dureri musculare, amețeli, confuzie.

„El are o mușcătură de căpușă și rămâne într-o stare stabilă, în ciuda severității clinice pe care o implică această patologie”, au transmis autoritățile din Leon.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Tratament pentru combaterea căpușelor

Spania a detectat primul său caz în 2011. Un bărbat a murit în 2016, tot în Spania, după ce a fost diagnosticat cu febră hemoragică.

Primul caz de barelioză din România a fost identificat în Dâmbovița

Medicii din Dâmbovița au primit confirmarea primului caz de infecție cauzată de mușcătura de căpușă.

DSP Dâmbovița anunță primul caz de  barelioză (boala Lyme), infecție provenită de la mușcătura de căpușă. Primul caz a apărut în Dâmbovița, la o persoană din mediul rural.

„Boala Lyme se manifestă prin eruptie cutanată roşiatică, de formă circulară, aparută în jurul muşcăturii, dureri musculare şi articulare, febră, frisoane, inflamarea ganglionilor limfatici. Boala netratată corespunzător, în lipsa unor timpi rapizi de reacţie sau din cauza lipsei simptomelor caracteristice, poate cauza  complicaţii medicale persoanei afectate  ”,  precizează

DSP Dâmboviţa.

Citeste si: 10 Oameni mușcați de căpușe într-o noapte

" Având în vedere că începe sezonul cald, iar activităţile noastre în aer liber sunt mai frecvente, crescând astfel şi riscul muşcăturilor de căpuşă, DSP Dâmboviţa recomandă populaţiei purtarea unor haine deschise la culoare, pantaloni lungi introduşi în şosete de culoare deschisă, pantofi sport deschişi la culoare, fără orificii sau decupaje şi inspectarea corpului cu atenţie şi înlăturarea căpuşelor.",  mai adaugă aceștia. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si