Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit a doua zi după vaccinare. Ce s-a întâmplat

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a venit, joi, cu mai multe precizări legate de decesul unui bărbat de 45 de ani din județul Argeș, la o zi după ce acesta a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Author: Razvan Ilie joi 04 martie 2021 , 11:59

vaccin
La patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bărbatul de 45 de ani s-a prezentat pe 2 martie conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș.

„În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate”, anunță CNCAV într-un comunicat. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.  

Citeste si: INSP cere ca un mare oraș din România să intre în carantină

Episod de pierdere a conștienței, la 4 ore după vaccin

Conform datelor furnizate către CNCAV de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, la patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.

La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical ”,

se spune în comunicatul CNCAV.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Anunțul oficial

În urma investigaţiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleaşi zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical.

"În dimineaţa zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanţă, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu", explică CNCAV.

vaccin
Bărbatul ar fi solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical

DSP Argeş a sesizat autorităţile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidenţă cu dislipidemie şi valori tensionale crescute.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si