Masca de protecție, obligatorie la orele de sport

Ministerul Sănătăţii cere să se respecte purtarea măştii de protecţie sanitară în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior.

Author: Razvan Ilie joi 04 martie 2021 , 07:28

masca de protectie
Masca de protecție, obligatorie la școală. Un alt factor de risc menţionat de Ministerul Sănătăţii este numărul în creştere de infectări cu SARS-Cov-2 noua varianta UK
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că susţine "ferm" purtarea măştii de protecţie sanitară în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior, menţionând că în aer liber se pot desfăşura fără aceasta, cu respectarea distanţei fizice

recomandate între elevi.

Potrivit unui comunicat al ministerului, datele care stau la baza deciziilor luate sunt incidenţa "în creştere" a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic, creşterea cazurilor pozitive de COVID-19 în rândul cadrelor didactice şi a numărului claselor/grupelor suspendate, indicate de datele oficiale.

Citeste si: INSP cere ca un mare oraș din România să intre în carantină

Noua tulpină britanică, riscantă pentru copii

În perioada 23 februarie- 1 martie, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat 405 infectări în rândul elevilor; 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, iar 494 de clase/grupe au suspendat activitatea, se precizează în comunicat.

Un alt factor de risc menţionat de Ministerul Sănătăţii este numărul în creştere de infectări cu SARS-Cov-2 noua varianta UK- linia genetică B.1.1.7, precum şi repartiţia lor geografică extinsă pe tot teritoriul ţării, cu rată de transmitere şi contagiozitate crescută la copii.

Citeste si: Robert o confruntă pe Mihaela, după ce concurenta la chemat pe Laurențiu în camera roșie. Mihaela recunoaște că îl simpatizează pe Laurențiu: ”Mi-e drag!”- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Citeste si: Ce boală ai dacă te doare gâtul și urechea când înghiți?! Simptomele care îți dau alarma

INSP cere ca un mare oraș din România să intre în carantină

Situație tot mai dramatică în Timișoara și în alte localități din județul Timiș. rata de incidență a trecut de cifra 7 la mie, iar noua tulpină britanică se dovedește extrem de periculoasă. INSP recomandă intrarea în carantină zonală.

În comunicatul transmis către populație de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, se precizează că noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie ne demonstrează că se poate și mai rău, chiar dacă ne aflăm la un an de la debutul pandemiei în România.  

"Această nouă tulpină este mai periculoasă, infecția cu ea fiind asociată cu un risc crescut de spitalizare și deces. Riscul principal al acestei noi tulpini rezultă din faptul că se poate transmite mult mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mult mai repede", arată oficialii din județ.

În momentul de față această tulpină determină apariția unui număr tot mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult spitalele din Timișoara și județul Timiș.

Citeste si: Veste incredibilă pentru mămicile din România! Cine poate beneficia de 2.000 de lei, sub formă de voucher!- kfetele.ro

Citeste si: Din ce face bani acum fosta soție a lui Dinu Maxer? Determinată din fire, artista nu a profesat niciodată în domeniul studiat și s-a reprofilat- radioimpuls.ro

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Anunțul oficial

Citeste si: Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Anunțul oficial


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si