Un celebru actor roman a primit o adeverinta ca sa poarte parul lung, in epoca in care era interzis sa ai plete! Eusebiu Stefanescu era obligat sa prezinte actul militienilor!

Eusebiu Stefanescu, un celebru actor roman, si-a lasat plete pentru un rol, doar cu permisiunea autoritatilor comuniste.

Author: Matei Vaihan Webeditor: Mihai Dragan duminică 11 martie 2018 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Eusebiu Stefanescu este un celebru actor roman, cu roluri consistente in piesele de teatru, care a decedat in martie 2015, la 70 de ani. La inceputul anilor 70, Stefanescu era actor in trupa Teatrului din Ploiesti si a primit un rol in piesa „Morisca”.

Personajul pe care trebuia sa-l interpreteze Eusebiu Stefanescu trebuia sa aiba plete, dar a intrevenit o problema majora. In acea epoca, tinerii nu mai erau lasati sa poarte parul lung, moda considerata occidentala, astfel ca autoritatile ii retineau si ii cercetau pe cei care nu respectau normele.

Un celebru actor roman avea adeverinta pentru purtatul pletelor

De aceea, s-a ajuns in situatia ca un celebru actor roman sa isi lase parul lung, insa doar cu o adeverinta care atesta faptul ca ii foloseste pentru un rol, nu pentru a sfida autoritatile comuniste. Astfel, Teatrul de Stat din Ploiesti a emis o adeverinta, pe 15 iulie 1971, in care scria: „Prin prezenta se adevereste de noi ca tov. Stefanescu Eusebiu este actor al Teatrului de stat Ploiesti. Susnumitul este distribuit in piesa „Morisca” de Ion Luca, iar personagiul pe care-l interpreteaza ii impune sa poarte parul lung.

Drept pentru care i s-a eliberat prezenta spre a-i servi ca justificare in fata organelor de control.”


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si