Un celebru alpinist român, surprins de o avalanșă pe Dhaulagiri, în Himalaya. În ce stare este acesta

Alpinistul român Horia Colibăşanu şi camarazii săi, Marius Gane - sportiv român de performanţă şi alpinist de mare altitudine şi Peter Hámor - alpinistul slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya, au fost surprinşi de o avalanşă pe Dhaulagiri, în Himalaya, ei fiind nevoiţi să taie cortul în care se aflau pentru a se salva. Cei trei alpiniști au fost îngropați în zăpadă.

Author: Andreea Bolocan luni 10 mai 2021 , 15:39

Horia Colibășanu a fost surprins de o avalanșă în Himalaya alpinism
Horia Colibășanu a fost surprins de o avalanșă în Himalaya[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vești proaste au fost postate pe pagina de Facebook a alpinistului Horia Colibășanu, în care a explicat cum a rămas, împreună cu cei trei camarazi ai săi, îngropat în zăpadă, după ce o avalanșă

puternică s-a năpustit asupra cortului lor.

Avalanșa a venit peste cei trei alpiniști și i-a îngropat în zăpadă

Cei trei alpiniști au fost nevoiți să taie cortul în care se aflau pentru a putea ieși de sub nămeți. Alpiniștii au avut mare noroc, deoarece au găsit o grotă în care s-au adăpostit pe timp de noapte și au ajuns în siguranță la Tabăra 1.

Horia Colibășanu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce sportivi vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Vară 2020

"Avem veşti din expediţie şi din păcate nu sunt cele pe care le aşteptam cu toţi. Noaptea trecută, la 6.800 de metri altitudine pe Dhaulagiri, o avalanşă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpinişti şi i-a îngropat în zăpadă. Au fost nevoiţi să taie cortul cu briceagul pentru a ieşi. Peter şi Horia au ieşit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu şi-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reuşit să îşi găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopţii şi să ajungă în siguranţă în Tabăra 1.

Horia a transmis de acolo că toţi trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în Tabăra de Bază. În funcţie de vreme şi de celelalte condiţii vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a alpinistului Horia Colibăşanu.

Alpinistul Horia Colibăşanu a anunţat, în data de 18 martie, că începe călătoria spre Nepal, Himalaya, unde plănuieşte să continue proiectul ambiţios început în 2019, şi anume deschiderea unei rute noi spre vârful Dhaulagiri, de 8.167 metri. Colibăşanu este primul sportiv de performanţă din România care s-a vaccinat împotriva COVID-19, acest lucru fiind posibil şi datorită ocupaţiei sale principale, aceea de medic stomatolog.

Alpinism[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: De ce s-a dopat Lance Armstrong? După ce i-au fost retrase premiile, fostul ciclist este acuzat în continuare că a trișat

Cine sunt, de fapt, cei trei alpiniști care au supraviețuit

Din echipa expediţiei pe Dhaulagiri fac parte trei alpinişti cu experienţă: Horia Colibăşanu, care are în palmares opt vârfuri de peste 8.000 de metri, Marius Gane- sportiv român de performanţă şi alpinist de mare altitudine, Peter Hámor- alpinistul slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya. Totodată, cei trei sportivi urmau să aibă o ascensiune fără oxigen şi fără ajutorul şerpaşilor.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si