Un celebru jurnalist a părăsit țara: ”Am plecat definitiv în cealaltă Românie. Aceea cu peste 6 milioane de români…”

Jurnalistul Doru Braia are 68 de ani și este unul dintre acei români care a fost nevoit să fugă din România încă de pe timpul lui Ceaușescu, împotriva căruia a organizat mici manifestații. După revoluție, Braia s-a întors în România și la vârsta sa ați crede, probabil, că își va petrece bătrânețile acolo, dar la 30 de ani după căderea comunismului, jurnalistul român se vede nevoit să părăsească țara natală din nou, iar de această dată spune că o face în mod definitiv.

R.B., luni 04 noiembrie 2019 , 11:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La 30 de ani după revoluție, Doru Braia decide să părăsească România din nou, dar de această dată pentru totdeauna și fără drept de recurs: „Nu voi mai călca niciodată în acea Românie, oficială. Mi-a ajuns!”, scrie Braia pe pagina sa Facebook.

Citeste si: VIDEO | Avocat italian renumit, ucis de o româncă. Crima înfiorătoare a șocat întreaga țară

Iată ce mesaj transmite jurnalistul român în legătură cu decizia sa de a părăsi țara:

„A M P L E C A T…

Am plecat definitiv în cealaltă Românie. Aceea cu peste 6 milioane de români…

O Românie cu oameni senini. O Românie a hărniciei și a corectitudinii. O Românie autentic creștină și nu doar ritualistă. O Românie sinceră, cu suflete deschise și cu judecăți drepte de valoare. O Românie disciplinată și demnă. O Românie generoasă cu ea însăși și cu toți semenii ei. O Românie lăudată tot mai mult, pentru aportul ce-l aduce la prosperitatea societăților ce o găzduiesc. O Românie în care rușinea a fost demult înlocuită cu respectul de sine. O Românie cu români frumoși și cu dragoste de limbă, cultură și tradiții românești. Bine te-am regăsit România Mea!

Am lăsat în urmă o Românie căreia nu-i mai pot aparține… O Românie insalubră. O Românie a fățărniciei. O Românie a minciunii. O Românie a hoției endemice. O Românie, cu deja foarte puține excepții, a prostiei și a unei spoieli „academice” ipocrite. O Românie a șmecheriei josnice. O Românie roasă până la cangrenare de proprii ei cetățeni. O Românie a surogatelor conferite cu tot felul de titulaturi simandicoase. O Românie a răutății. O Românie a anormalului „normal”. O Românie care mi-a furat și ultimul bănuț. O Românie de care am scăpat cu bucurie…

Citeste si: O româncă din Italia și-a ucis fostul concubin, un avocat italian

Am încercat 30 de ani, cu putințele mele, să ajut la închegarea unei Românii pentru toți românii, dar ea s-a încăpățânat să rămână numai pentru securiști, interlopi, oportuniști gata să vândă orice și pe oricine pentru efemera lor prosperitate, pentru proștii duși ușor de nas chiar și cu afișe jerpelite… Încercări eșuate!

Acum am obosit… Îmi mai sprijin firave speranțe pe câte o personalitate ajunsă și ea într-o solitudine dezarmantă, dar nimic mai mult.

Adio, România visurilor mele!…”

Sursa: roitalianul.ro

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si