Caleb Ziegelbauer, în vârstă de 13 ani, a ajuns la urgențe după ce acuza dureri de cap și halucinații, potrivit NBC2. Aceste simptome au început să apară la o săptămână după ce el și familia sa au fost la plajă în Port Charlotte, Florida.

După ce adolescentul a fost dus la spital de părinții săi, doctorii au confirmat prezența amibei Naegleria fowleri, cunoscută mai bine ca „amiba devoratoare de creier”.

Citeste si: VIDEO- După taxa de cearșaf pe plajă, pe litoral a apărut...taxa în funcție de mărimea cearșafului

De câteva săptămâni încoace, băiatul se zbate între viață și moarte la Spitalul de Pediatrie Golisano.

Naegleria fowleri este un organism unicelular care se găsește de obicei în apele dulci și calde.  Poate provoca o infecție rară a creierului numită meningoencefalită amibiană primară (MAP) atunci când amiba intră în corp prin nas.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Cazurile de infecție cu MAP sunt extrem de rare, dar devin ceva mai comune atunci când vremea este foarte caldă, transmite Today.

Simptomele inițiale includ dureri de cap, febră, stări de greață sau de vomă, urmate de înțepenirea gâtului, stare de confuzie, lipsă de atenție, pierderea echilibrului, convulsii și halucinații.

75% dintre pacienții infectați pierd lupta cu amiba

Din păcate, Naegleria fowleri se prezintă ca și când copilul are meningită ”, a spus Chiet, și de aceea a durat atât de mult ca familia victimei să realizeze că simptomele lui Caleb ar putea fi legate de expunerea la apa de la plajă.

Citeste si: Copil înecat în piscina pensiunii

Doar 25% dintre cei infectați cu amiba devoratoare de creier scapă cu viață.

Măsurile care s-ar putea lua pentru a evita infectarea cu Naegleria fowleri reprezintă monitorizarea apelor de scăldare în perioada caldă.

De asemenea, potrivit unor noi cercetări, o pastilă, aflată în faza experimentală, ar putea scădea riscul unui pacient infectat cu Negleria fowleri să moară.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si