Un copil de doi ani a murit carbonizat, într-un incendiu la Buzău
Tragedie la Buzău. Un copil de numai doi ani, din localitatea Vâlcelele judeţul Buzău, a murit carbonizat în urma unui incendiu.
Locuința în care se afla copilul de doi ani a fost cuprinsă de flăcări. Din păcate, micuțul nu a avut nicio șansă să scape cu viață și a murit carbonizat.
Pompierii au fost alertați pentru a interveni pentru stingerea unui incendiu la o locuință din localitate Vâlcele, potrivit ISU Buzău. Ei s-au deplasat de urgență la locul tragediei cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD în sprijin a fost dislocată şi o ambulanţă SAJ.
Când au ajuns la adresa indicată, au constatat că era vorba de un incendiu generalizat la o locuință de aproximativ 100 de metri pătrați.
În interiorul locuinței, au găsit trupul carbonizat al unui copil de numai doi ani. Din nefericire, micuțul dormea chiar în camera unde a izbucnit incendiul, iar mama şi sora sa se aflau în curte.
Femeia a trăit o adevărată dramă chiar sub ochii ei, neputând să intre să își salveze copilul dintre flăcările puternice.
Două persoane aflate la locul incendiului au suferit atac de panică și le-a fost acordat primul ajutor medical de către echipajele SMURD şi SAJ.
Mama celor doi copii a fost transportată la spital.Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: VIDEO- A sărit în gol ca să se salveze de incendiul care mistuia cafeneaua unde se afla
Pe pagina oficială a ISU Dâmbovița, pompierii prezintă un set de recomandări pentru situația în care vă confruntați cu un incendiu.
În primul rând, apelați numărul de urgență 112, furnizați date despre identitatea dumneavoastră, număr de telefon, adresă, puncte de reper și indicii despre incendiu.
”Dacă pentru salvarea unor persoane trebuie să treceți prin încăperi incendiate, puneți pe cap o pătură umedă;
Deschideți cu prudență ușile, deoarece afluxul rapid de aer, provoacă creșterea rapidă a flăcărilor;
Prin încăperile cu fum dens deplasați-vă târâș sau aplecați;
Strigați victimile (copiii de regulă se ascund sub pături, în dulapuri etc.) găsiți-i și salvați-i;
Dacă vi se aprinde îmbrăcămintea nu fugiți, culcați-vă pe pământ și rostogoliți-vă;
Asupra persoanelor cărora li s-a aprins îmbrăcămintea, puneți o pătură sau orice altceva care-i pot acoperi etanș”, sunt doat câteva dintre recomandările pompierilor.