Gabriel Clark, în vârstă de 12 ani, a dat startul apelului său "Bowl For Ukraine", cu un bol de lemn care are două linii, una galbenă şi una albastră care reprezintă steagul Ucrainei, pentru a sări în ajutorul copiilor care fug din calea de războiului.

Citeste si: ZIUA 54 de război. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului e sigur că Rusia va rezista în confruntarea actuală cu Occidentul/ Zelenski acuză existența unor „camere de tortură”

Inițial, băiatul de 12 ani a sperat că va strânge cel mult 6.000 de lire sterline pentru apelul organizaţiei Salvaţi Copiii, bolul lui Gabriel a devenit viral pe reţelele de socializare.

Tatăl său l-a îndrumat în această călătorie

Tatăl său, Richard Clark, a documentat călătoria sa ca lucrător în lemn prin intermediul platformei Twitter, postând imagini cu fiul său în timp ce creea lucrările sale artizanale.

Apelul lui Gabriel îi îndeamnă pe cei care vor să facă un bine, donând pentru Salvaţi Copiii, iar, pentru implicarea lor în această cauză au şansa de a câştiga bolul. În anunț se menționează că Gabriel speră să" transmită o parte din generozitatea pe care oamenii i-au arătat-o, copiilor care au nevoie de ea", conform Sky News, citat de Mediafax.

Citeste si: Mama unui marinar rus de pe nava scufundată: „M-a sunat și plângea din cauza a ceea ce a văzut. A fost terifiant”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Contul de Instagram al băiatuli din Marea Britanie, inițial, a crescut considerabil în urmăritori după ce tatăl său a postat o serie de tweet-uri în care explica faptul că fiul său a venit acasă supărat şi nu a fost considerat "cool"  pentru dragostea sa pentru tâmplărie.

Gabriel a primit în mai puțin de două zile, peste 20.000 de comenzi pentru creațiile sale

În aproximativ 48 de ore, a crescut de la şase urmăritori, la 227.000 şi a primit mai binde de 20.000 de comenzi pentru boluri.

Din acel moment, starul lucrului în lemn a primit foarte mult sprijin online din partea publicului şi a unor celebrităţi, printre care Stephen Fry şi actorul Jason Isaacs, cel care l-a interpretat pe Lucius Malfoy în Harry Potter.

Citeste si: 14 jucători şi antrenori ai echipei de eşalon secund Prikarpattia s-au înrolat în armata ucraineană

În postările de pe conturile sale de Instagram şi Twitter, Gabriel şi tatăl său au mulţumit celor care au ales să sprijine cauza. Într-un videoclip, copilul de 12 ani a spus: "Nu pot să spun nimic altceva decât mulţumesc".

Tatăl acestuia a adăugat: "Aşa că vă mulţumesc, dragi oameni de pe Twitter, pentru tot ce aţi făcut. Generozitatea voastră cu inimă mare a strălucit o lumină în aceste vremuri întunecate şi a schimbat vieţi tinere, nu în ultimul rând pe cea a lui Gabriel".

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Zelenski anunță că l-a invitat pe Macron în Ucraina, pentru a constata existenţa unui “genocid”

Datele Organizaţiei Naţiunilor Unite estimează că 2,8 milioane de copii sunt în prezent strămutaţi în Ucraina, iar alte două milioane au fugit în ţările vecine. ONU a reuşit să verifice moartea a 153 de copii, deşi există îngrijorări că numărul real este aproape sigur mai mare.

Citeste si: Rusia anunță că forţele sale armate au distrus o fabrică de muniţie de lângă Kiev


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si