„Solicităm retragerea imediată a trupelor ruse din Ucraina. Cerem încetarea acțiunilor militare”, a declarat Leonid Vasiukevici, membru al Adunării legislative din regiunea Primorye, în timpul sesiunii de vineri, potrivit unui videoclip distribuit de site-ul de știri video Newsbox24.tv.

Citeste si: SUA ar putea oferi Ucrainei lansatoare multiple de rachete. Arma ar putea să schimbe cursul războiului cu Putin

Vasiukevici, membru al Partidului Comunist, a declarat că, prin  continuarea campaniei militare de trei luni a Rusiei în Ucraina, se va ajunge „la o creștere inevitabilă a deceselor și a numărului

de militari răniți”, potrivit The Moscow Times.

Ce pedepse riscă criticii lui Putin

Declarația anti-război a lui Leonid Vasiukevici  este al treilea exemplu de acest gen în care un deputat local se opune public invaziei Ucrainei de către Rusia.

Liderul unui consiliu local din Moscova, criticul de război Yelena Kotenochkina, a înființat o petiție prin care îi cere lui Putin să pună capăt războiului în martie. Kremlinul a transmis petiția anchetatorilor penali.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Serghei Lavrov acuză Occidentul că duce un "război total" împotriva Rusiei

Mai târziu în aceeași lună, membrul Partidului Comunist Nina Beliaieva a vorbit împotriva invaziei la o ședință a consiliului municipal din regiunea Voronej din sud-vestul Rusiei. Atât Beliaieva, cât și Kotenochkina au părăsit Rusia de atunci.

Deputatul rus a fost numit „trădător” 

Ca și în cele două cazuri anterioare, reacția la declarația împotriva războiului a lui Vasiukevici a fost rapidă. Guvernatorul regiunii Primorye Oleg Kozhemyako, care a fost prezent la sesiunea în care Vasiukevici l-a criticat pe Putin, l-a numit „trădător”, potrivit ziarului Kommersant.

Citeste si: Serviciile secrete din Ucraina: Vladimir Putin nu ia în calcul stoparea războiului. Are planuri de restaurare a Imperiului rus

De asemenea, o declarație de pe site-ul web al adunării locale a spus că președintele acesteia a condamnat „provocarea politică” a lui Vasiukevici.

„Marea majoritate a deputaților adunării legislative îl susțin fără ambiguitate pe președintele rus”, a spus președintele Alexander Rolik.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si